Sandbox – naslednja velika uspešnica blockchain gaminga?

Že skoraj desetletje stara igralna uspešnica na iOS in Android okoljih je začela nov osvajalski pohod, tokrat na blockchainu.

Kot večina resnejših blockchain gaming projektov v zadnjih dveh letih, se tudi Sandbox ponaša s svojim lastnim Metaversom. Če poenostavimo: celoten projekt je zgrajen iz obsežne ponudbe manjših projektov, ki pa se med seboj prepletajo. Od digitalnih parcel in nepremičnin, igralnih likov in svetov, do iger samih in nenazadnje tudi lastne ekonomije.

Sandbox ekipa ustvarja edinstven virtualni svet, kjer lahko igralci gradijo, posedujejo in monetizirajo svoje igralne izkušnje z uporabo SAND, glavnega uporabnega žetona platforme. Tisti, ki si bodo imeli SAND bodo lahko sodelovali tudi pri upravljanju platforme prek decentralizirane avtonomne organizacije (DAO), kjer lahko uveljavljajo glasovalne pravice o ključnih odločitvah celotnega projekta.

Kot igralec lahko ustvarite digitalna sredstva (NFT) v aplikaciji imenovani VoxEdit. Ta vam omogoča izdelovanje predmetov, prevoznih sredstev, likov, okrasnih elementov, skratka vse kar vam pade na pamet. Kot NFTje jih naložite na Sandboxovo tržnico, kjer jih lahko prodate skupnosti ali zbirateljem.   

Prav tako vam Sandboxov Metaverse omogoča ustvarjanje igralne izkušnje s programom The Sandbox Game Maker. Brez kakršnegakoli znanja o kodiranju, lahko s tem enostavnim za uporabo programom ustvarite in igrate čisto svoje scenarije in igre.

Sandbox se lahko pohvali tudi z velikim številom sklenjenih partnerstev, med katerimi najdemo tudi velika imena, kot so Atari, Binance, Snoop Dogg, Deadmau5, The Smurfs, The Walking Dead, Shaun the Sheep, Crypto Kitties. Vsi ti si lastijo digitalno zemljišče v Sandboxu, kar jim omogoča izdajanje lastnih NFT projektov znotraj te mreže.

2. novembra je The Sandbox objavil, da je projekt uspešno zaključil krog financiranja serije B v vrednosti 93 milijonov dolarjev, ki ga je vodil SoftBank Vision Fund 2. Po besedah ​​ekipe, ki stoji za The Sandbox, bodo sredstva porabljena za pomoč pri povečanju strategije rasti ekosistema, operacij in pridobivanja igralcev. Ti načrti vključujejo dodajanje novih iger, nastopov v živo in družabnih izkušenj, ki spodbujajo sodelovanje skupnosti in ustvarjajo zaslužku prijazno okolje za ustvarjalce, blagovne znamke in intelektualne lastnine.

Po vsej verjetnosti sta to glavna razloga zakaj je v zadnjih dveh tednih vrednost žetona SAND poskočila za kar 393 %.

Kot je razvidno iz grafa na TradingView, je žeton dosegel najvišjo vrednost do sedaj na 3.novembra. Tisti dan je 24 urni obseg trgovanja znašal 9 milijard dolarjev.

Sandbox želi prinesti blockchain v mainstream igranje iger, ki privablja tako kripto kot ne-kripto gaming navdušence s ponudbo resničnega lastništva, digitalne umetnosti, možnosti monetizacije in interoperabilnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime