Windows 11 vsebuje enostavno funkcijo za preklapljanje HDR načina

HDR kratico poznajo vsi lastniki konzol, saj je ta razpon barvne slike že stalni spremljevalec televizijskih sprejemnikov. Ta funkcija bolj bogate slike se vključi samodejno in ne zahteva kakšnega posebnega prilagajanja nastavitev in tudi konzole zadevo omogočijo brez posega uporabnika.

Čeprav HDR obstaja že dolgo na PC-ju, je bila njegova uporaba dokaj zamudna. Uporabnik je moral za vsako igro HDR omogočiti posebej preko nastavitve zaslona, pa še potem so se pojavljali problemi, ko igra kar ni želela zaznati, da sprejemnik podpira HDR funkcijo.

Z Windows 11 so se zadeve spremenile na boljše in morda se veliko uporabnikov sploh ne zaveda, da lahko po novem HDR vklopijo in izklopijo na precej preprost način.

Ena od možnosti je še vedno ročni vklop, ki pa ga zdaj lahko opravite preko stiska tipk Win + Alt + B. Slika se takrat preklopi v HDR način in če še enkrat stisnete isto bližnjico, boste HDR izklopili. To je sicer dobrodošla bližnjica, a tudi ta zna biti nerodna, če denimo igranje izvajate na fotelju z igralnim ploščkom in nimate ravno ob sebi tipkovnice.

windows 11

K sreči obstaja še en bolj enostaven način, ki sliši na ime samodejni vklop. Tega najdemo pod Xbox vmesnika, ki ga lahko sprožimo s kombinacijo tipk Win + G, nato pa skočimo pod zavihek “Funkcije za igre” in obkljukamo možnost samodejnega vklopa HDR osvetljevanja za vse podprte igre. Ta funkcija ima še dodaten priboljšek, da HDR osvetlitev prinese tudi na vse tiste igre, ki tega uradno ne podpirajo, a jim je to funkcijo kasneje dodal sam Microsoft – najprej preko konzole Xbox Series X in zdaj tudi na PC-ju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime