Rockstar je v 10 let staro igro L.A. Noire vdelal zaščito, ki za igranje zahteva povezavo na internet

Nekdaj slavljeni razvijalec Rockstar je v zadnjih dnevih utrpel kar nekaj legitimnih kritik, te pa so letele na račun nedavne predelave iger GTA Trilogy – Definitive Edition, ki je bila takšna katastrofa, da jo je razvijalec za tri dni umaknil iz prodaje, nekaj časa pa zaradi nedelujočega Rockstar Games zaganjalnika, igre niso mogli zagnati niti tisti srečneži, ki so igro kupili pred njenim umikom.

Rockstar želi na vsak način igralce preusmeriti na svojo trgovino in svoj zaganjalnik iger, ki pa zahteva internetno povezljivost za vse igre – tudi tiste, ki so povsem enoigralske. A takšna ni samo trojica naslovov iz nedavnih GTA predelav, saj je Rockstar začel to grdobijo vsiljevati tudi v naslove, ki so stari celo desetletje.

Eden takšnih je denimo L.A. Noire. Ta tretjeosebna detektivka v pol-odprtem svetu je izšla leta 2011 in smo jo do sedaj igrali brezskrbno preko Steama. Vendar pa je igra aprila dobila manjšo posodobitev, ki ni naredila nič drugega kot pa dodala novo obliko zaščite. Pri zagonu igre boste tako primorani v dodatno verifikacijo preko Rockstar zaganjalnika in če morda pri roki takrat nimate interneta, potem zadeve preprosto ne boste mogli igrati.

Takšno bedarijo je Rockstar vrinil tudi v Max Payna 3, a k sreči so nato modderji spočeli posodobitev, ki je igro povrnila v prejšnje stanje, ki ni zahtevalo Rockstar zaganjalnika, žal pa za L.A. Noire takšna rešitev trenutno še ne obstaja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime