Mel Gibson bo režiral Smrtonosno orožje 5

Očitno je napočil čas za še eno spečo obuditev franšize iz devetdesetih in za sliši na ime Smrtonosno orožje.

Serija filmov je svoje potovanje začela daljnega 1987, v prvem in vseh naslednjih delih pa smo spremljali dogodivščine policijskega para, ki sta ga sestavljala Martin Riggs in Roger Murtaugh. Vlogi sta vrhunsko upodobila Mel Gibson in Danny Glover, ki sta med sabo razvila tudi čudovito kemijo. Filmi so zmes akcijskih in komičnih vložkov in franšiza je nato dobila cel kup posnemovalcev in parodij. Ena najbolj znanih je zagotovo tista iz serije It’s Alway Sunny in Philadelphia, Hulu pa je to epizodo kasneje umaknil iz predvajanja, saj si je eden od igralcev prebarval obraz za igranje temnopoltega Rogerja.

Četrti del franšize smo dobili leta 1998, čisto vsa poglavja pa je režiral Richard Donner. Ta je v zadnjih letih načrtoval tudi peti del, a nikakor ni mogel sestaviti prave ekipe, nato pa se je v 91. letu od nas za vedno poslovil.

A peti del franšize se bo še vedno zgodil in režiral ga bo nihče drug kot Mel Gibson. Ta je v intervjuju razodel, da mu je sam Donner enkrat zaupal, da če umre pred realizacijo petega filma, potem želi, da Gibson prevzame režisersko taktirko. Takrat mu ni odgovoril ničesar, a Donner je nato željo zaupal studiu ter svoji ženi in Gibson je nato končno potrdil sodelovanje na projektu.

Mel Gibson je bolj znan po svojih filmskih vlogah, a možakar se presneto dobro znajde tudi za kamero. Rek Erica Cartmana “Say what you want about Mel Gibson, but the son of a bitch knows story structure” je še kako resničen, saj je Gibson v preteklosti režiral mojstrovini kot sta Apocalypto in Kristusov pasijon, njegov zadnji takšen izdelek pa je bil Greben rešenih.

Žal drugih podatkov glede Smrtonosnega orožja 5 nimamo in res lahko samo upamo, da se bo v glavno vlogo vrnil tudi Danny Glover, saj brez njega ti filmi preprosto ne morejo biti isti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime