Skrivnostna PlayStation ekskluziva Project Awakening pretrgala molk

Razvijalec Cygames je leta 2018 na konferenci Tokio Games Show igralce pošteno presenetil z napovednikom za igro Project Awakening. Video nam je pokazal tretjeosebno RPG izkušnjo, ki je po igranju spominjala na serijo Dark Souls. Videli smo lahko bojevanje z ogromnim kuščarskim nasprotnikom, naš protagonist pa se je urno izmikal napadom, mahal z mečem in bežal skozi čudovito grafiko, ki je bila podkrepljena z odličnimi animacijami.

Žal je od takrat Cygames povsem potihnil in zdelo se je, da je bil projekt na koncu preklican. Vendar razvijalec očitno še ni rekel zadnje in na konferenci Cygames Tech Conference je pokazal nov kratki dražilnik igre, ki je dokazal, da je Project Awakening še vedno živ.

Na žalost še vedno nismo dobili nobenih novih informacij, saj se je predstavitev osredotočala na pogon Cyllista Game Engine in zdi se, da je ravno delo na temu zamaknilo izid igre. So pa tehnikalije pogona impresivne, saj lahko preko njega enostavno ustvarimo bogate in široke pokrajine, ki so kot naročene za RPG v odprtem svetu.

Še vedno nimamo pojma, kdaj bo ta zadeva sploh izšla, je pa razvijalec vsaj potrdil, da bomo Project Awakening igrali tudi na PC-ju. Sprva je bila to ekskluziva za PlayStation 4, a glede na zamik v razvoju, lahko na to konzolo pozabimo, saj bo ta ob izidu za uspešno poganjanje poligonov enostavno prešibka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime