YouTuber MrBeast sestavil resnične Squid Game igre, a vsi nad tem niso navdušeni

Fenomen Netflixove serije Squid Game je bilo prejšnji mesec čutiti povsod in praktično vsak vplivnež je poskušal z referencami pridobiti večje število všečkov. Med njimi se je znašel tudi popularen YouTuber MrBeast, ki pa se je odločil lignjeve igre vzeti malce bolj resno.

Svojim sledilcem je postavil izziv: če njegov TikTok video doseže 10 milijonov všečkov, bo v resničnem življenju poustvaril vse Squid Game igre in v sodelovanje povabil 456 tekmovalcev, ki se bodo potegovali za denarno nagrado. Cilj je bil dosežen in MrBeast se je hitro spravil k delu.

In to je zdaj očitno zaključeno, saj se je YouTuber na Twitterju pohvalil, da je poustvaril vseh šest iger, ki smo jih videli v seriji: rdeča in zelena luč, vlečenje vrvi, igra s frnikulami, skakanje po steklu, lizanje mednih piškotov in samo zaključno Squid Game igro.

Kratki video pokaže impresivne končne rezultate in takoj je jasno, da tole ni bila poceni zadeva. MrBeast je v projekt gradnje zlil 2 milijona dolarjev, tekmovalcem pa bo izplačal nagrade v vrednosti 1,5 milijona dolarjev.

Nekateri pa nad njegovim projektom niso navdušeni. Serija je namreč poskušala prikazati razcep med bogatim in revnim slojem Južne Koreje, kjer so dolgovi in revščina stvar zabave za tisti najbogatejši sloj. Zato je poustvaritev teh iger za nekatere dokaj neokusna in v nasprotju s sporočim same serije.

A po drugi strani je MrBeast popolno nasprotje zlobnih zamaskirancev, ki smo jih videli v seriji. Gre za izrednega humanitarca, ki je priredil že več dobrodelnih akcij, preko katerih je zbiral hrano za brezdomce, odmevna pa je tudi njegova akcija sajenja dreves TeamTrees, ki je zasadila 20 milijonov sadik. Tudi to ni bilo dovolj, saj je možakar spočel novo akcijo TeamSeas, ki si prizadeva iz morja odstraniti 30 milijonov ton plastike do 1. januarja 2022, do sedaj pa je bilo odstranjenih že 16 ton.

Zato tudi njegovo Squid Game igro lahko samo pozdravimo, saj bo zagotovo tudi s to potezo pomagal ljudem, ki so trenutno v stiski. Seveda tekmovalci na koncu ne bodo pobiti, ampak bodo morali samo zapustiti tekmovanje, zagotovo pa bodo igre popestrene s kakšnimi zanimivostmi: pri vleki vrvi denimo pričakujem, da bodo tekmovalci padli v kakšen ogromen mrzel bazen.

Ni še jasno, kdaj bo MrBeast uradno zagnal svoje igre, zato za posodobitve spremljajte njegov Twitter račun.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime