Stadion Staples Center NBA ekipe LA Lakersov se bo preimenoval v Crypto.com Arena

Singapursko kripto podjetje Crypto.com je včeraj najavilo pomemben prehod kriptovalut v svet športa. Podjetje je namreč odkupilo pravico do poimenovanja legendarnega NBA stadiona Staples Center, ki že dolga leta gosti ekipo Los Angeles Lakers. Ime Staples Center bo zdaj izginilo, nadomestilo pa ga bo Crypto.com Arena.

Koliko je pametno v ime stadiona vložiti cel URL mi ni znano, a zdaj vsaj vemo, koliko je takšna poteza vredna. Staples je za pravico poimenovanja leta 1999 plačal 100 milijonov dolarjev, kupčija pa je veljala za 10 let. Cene so zdaj seveda neprimerno višje, Crypto.com pa je moral za svoj logotip ob vhodu stadiona odšteti kar 700 milijonov dolarjev, tega pa bodo obiskovalci morali gledati dolgih 20 let.

Direktor podjetja Crypto.com Kris Marszalek je nad nakupom navdušen in je po njegovem znak, da se svetu napove, da bo naslednjih 10 let pripadalo kripto valutam.

Vsi nad spremembo pa niso navdušeni. Eden od njih je NBA igralec Paul George, ki si trenutno kruh služi pri ekipi Los Angeles Clippers, ta pa začasno igra v Staples Centru, dokler se ne bo leta 2024 preselila v nov stadion Intuit Dome. Paul je povedal, da je ukinitev Staples imena uničila nekaj zgodovine in da je vesel, da mu dolgo ne bo treba igrati v tej areni.

Novo ime stadiona bo razkrito na božični dan, ko se bo odvila tekma med ekipa Los Angeles Lakers in Brooklyn Nets, Staples ime bo nato do junija naslednje leto povsem izginilo iz vseh marketinških kampanj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime