Windows Media Player bo v Windows 11 dobil večjo prenovo in novo ime

Windows Media Player je vgrajeni medijski predvajalnik, ki nas ob novi namestitvi Oken vedno opomni, da še nismo namestili VLC-ja in zamenjali privzetega predvajalnika video datotek. Program je dolgoletni spremljevalec operacijskih sistemov in čeprav ni nekaj katastrofalnega, je po drugi strani tudi povsem osnoven, njegov zmeden uporabniški vmesnik pa bodisi ni omogočal naprednih funkcij ali pa so bile te preveč skrite za enostavno uporabo.

O programu govorim v pretekliku, saj ga bo Microsoft v Windows 11 kmalu poslal v pokoj. Nadomestil ga bo namreč prenovljeni predvajalnik s preprostim imenom Media Player, ta pa bo s sabo prinesel tudi povsem nov vizualni izgleda.

Uporabniški vmesnik bo zdaj bolj preprost in čist, omogočal pa naj bi bolj prijetno predvajanje zvočnih in video datotek. Če vas morda novi izgled spominja na Applov iTunes, potem niste edini, saj se Microsoft več kot očitno malce zgleduje po njegovi estetiki, kar je jasno že pri vizualnem izgledu Windows 11.

Media Player ima trenutno še nekaj manjših hroščev in je zato za zdaj na voljo samo vsem preskuševalcem operacijskega sistema Windows 11. Ni še znano, kdaj bo prenovljeni medijski predvajalnik prišel v roke vseh uporabnikov, a verjetno na to ne bomo predolgo čakali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime