Star Citizen je zdaj nabral že 400 milijonov dolarjev

Ena najbolj kontroverznih iger Star Citizen je v preteklosti podrla že več mejnikov na področju financiranja, nedavno pa je podrla novega. Igra je namreč preko zbiranja denarja iz strani igralcev prebila mejo 400 milijonov dolarjev ter hkrati dokazala, da je ta projekt praktično neusahljiv vodnjak dobička.

Star Citizen je bil sprva najavljen leta 2012 in pričakovali smo ga v 2014. Vendar pa je projekt z vsakim mesecem zastavljal nove cilje in prestavljal izide, razvijalec Cloud Imperium pa je po nekaj letih igralcem omogočal igranje alfa različice igre, začel pa je prodajati tudi mikrotransakcije v obliki vesoljskih ladij, ki so poskrbele za nov priliv dolarjev.

Razvijalcu se tako nikamor ne mudi, Star Citizen pa je v 2021 še vedno v alfa različici, nič bližje pa nismo niti enoigralskemu delu Squadron 42, ki je bil prav tako večkrat prestavljen in trenutno nima datuma izida. Ustanovitelj studia Chris Roberts je proti koncu lanskega leta izjavil, da je industrija v zadnjih letih izdala več naslovov, ki niti približno niso bili pripravljeni za izid, a da tega pri Squadron 42 ne bomo dobili, saj ta ne bo prešel v roke igralcev, dokler ne bo do kraja spoliran. Pri takšnem prilivu denarja si Roberts to vsekakor lahko privošči in čeprav so se med igralci že pojavila namigovanja, da je Star Citizen samo izgovor za pranje denarja, igralci očitno verjamejo v Chrisovo vizijo in donacije se nadaljujejo.

Star Citizen trenutno gosti dogodek Intergalactic Aerospace Expo, ki nam omogoča preizkušanje različnih vesoljskih plovil na površju planeta microTech. Skladno s tem je igra brezplačna za preizkus vse do 1. decembra, kar je lepa popestritev zaključka novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime