Resident Evil 4 HD Project končno dobil datum izida

Resident Evil 4 vsekakor velja za legendarno igro, a ni dvoma, da je grafična podoba danes precej zastarela, osvežitve pa bi si zaslužile tudi same mehanike streljanja. Slednji problem je bil odpravljen v predelavi za VR sistem Oculus Quest 2, modifikacija Resident Evil 4 HD Project pa bo poskušala nadgraditi grafično podobo v vseh možnih pogledih.

HD Project je v nastajanju že nekaj let, saj se avtor ni želel zadovoljiti s preprostim dvigom ločljivosti, ampak je mukotrpno predelal prav vsako teksturo in te ročno predelal in se pri njih trudil ohraniti vizualni stil originalnih razvijalcev. Modder je šel celo tako daleč, da je šel ponovno slikati nekatere dele arhitekture iz resničnega življenja, ki so bile uporabljene pri razvoju originala in te slike nato uporabil za izboljšanje tekstur in modelov.

Končni rezultat je odličen in HD Project je v beta fazi izšel leta 2018, a a ta verzija ne vsebuje cele igre, v treh letih od takrat pa je avtor dodal še cel kup novosti. Poleg vizualne predelave vseh stopenj so predelavo doživele video datoteke vmesnih sekvenc, dodana pa je bila tudi podpora za FOV oziroma razpon vidnega polja, ki ga prej v PC verziji ni bilo mogoče nastavljati.

Razvijalec izida končne verzije modifikacije ni želel najavljati, saj je želel delati brez pritiska, zdaj pa je očitno razvoj napredoval do te stopnje, da lahko končno brezskrbno najavi datum izida.

Ta se bo zgodil 2. februarja 2022, za igranje pa boste potrebovali nameščeno kopijo igre Resident Evil 4 Ultimate HD, ki je trenutno na Steamu znižana na vsega 4,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime