Novi e-bralnik Kindle Paperwhite na Amazonu znižan za 25 €

Razprodaja Črnega petka te dni zabava tudi Amazonove kupce in trgovina je znižala cel kup izdelkov, med katerimi niso izostali niti tehnološke igračke. Tu notri najdemo tudi Amazonove lastne e-bralnike Kindle, ki so septembra dobili novo osvežitev v podobi Kindle Paperwhite 2021.

5. generacija tega bralnika je dobila prvo večjo prenovo v treh letih in ta je s sabo prinesla vrsto dobrodošlih izboljšav. Ekran, ločljivosti 300 ppi in premera 17 cm, daje občutek gledanja v pravi papir, s tem da lahko digitalnega, zahvaljujoč ozadni osvetlitvi, ki je tokrat za 10 % svetlejša od predhodnih modelov, beremo tudi ponoči.

Amazon se hvali, da ima novi Kindle tudi boljšo optimizacijo in obračanje strani je zdaj za 20 % hitrejše, poskrbljeno pa je bilo tudi za USB-C polnjenje, ki napravo napolni veliko hitreje od predhodnih modelov, ki so vsebovali microUSB vhod. Morda najbolj dobrodošla sprememba pa je IPX8 zaščita pred vodo in prahom, tako da lahko bralnik brez skrbi vzamete s sabo na plažo in preživela bo tudi kakšen ponesrečen skok v vodo.

Novi model si lahko zdaj na Amazonu privoščite za 29 € ceneje, tako da boste zanj odšteli 135 €. Na voljo sta različici z oglasi in brez oglasov – slednja je seveda dražja. Priporočamo nakup z oglasi, saj se ti pojavijo samo na naslovnici takrat ko je naprava zaklenjena in ne motijo samega branja, uporabniki pa pravijo, da lahko po nakupu kontaktirate Amazonovo podporo in da radi ustrežejo prošnjam brezplačne ukinitve reklam.

Pošteno je bil znižan tudi bolj napredni Kindle Oasis, ki vsebuje vse pritikline Paperwhitea, le da te še izboljša. Tu je bolj vzdržljivo ohišje, večji zaslon in fizični gumbi za obračanje strani, ki nekaterim uporabnikom veliko pomenijo. Kindle Oasis je bil znižan za 70 € na 200 €, pri obeh modelih pa je treba upoštevati še nekje 6 € poštnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime