Chronicles of Myrtana – obsežna modifikacija za Gothic 2, dobila datum izida!

Zdelo se je, da smo za letos skorajda zaključili z vsemi igrami, saj se nam v decemru približuje samo še Halo Infinite, potem pa bomo imeli do januarja zatišje izidov. A včeraj nas je presenetila modderska skupnost, ki že dolga štiri leta na projektu Chronicles of Myrtana – največji modifikaciji za legendarno RPG igro Gothic 2. In zdaj je delo končano in dobili smo še zadnji napovednik pred izidom, ki se bo zgodil že naslednji mesec.

Chronicles of Myrtana je v bistvu bil na začetku del modifikacije History of Khorinis, a prišlo je do notranjega spora, tako da sta se leta nazaj projekta ločila in vsak sta šla v svojo smer. Obe modifikaciji sta še vedno v razvoju, a Chronicles of Myrtana bo prvi prispel do ciljne ravnine in čaka nas res obsežna igra, ki nam bo povedala dogodke, ki so se zgodili 10 let pred tistimi iz prvega Gothica, ko je brezimni junak pobral kramp in pošteno spremenil dojemanje RPG naslovov v Evropi.

Raziskovali bomo otok Archolosa, ki je v škripcih in potrebuje heroja, da bi zadeve spravil na normalna pota. V tej vlogi se bomo preizkusili mi in tako nas čaka 170 nalog, več kot 1000 NPC-jev in 200 naključnih dogodkov, ki jih bomo srečali med tekanjem po mapi. Čakajo nas stari in novi nasprotniki ter cel kup referenc na Gothic igre, tako da bo tole za veterane kot sem jaz prava nostalgična poslastica. Avtorji pravijo, da nam bo eno igranje vzelo okoli 60 ur, kar je v bistvu več kot pa celotni Gothic 2.

Za razvojem stojijo Poljaki, kjer je Gothic franšiza morda celo bolj popularna kot pa v rodni Nemčiji. Ravno zaradi tega bo glasovno podajanje na voljo samo v poljskem jeziku, a že takoj bomo dobili tudi profesionalne prevedene angleške podnapise. Razvijalec je še posebej ponosen na dejstvo, da so v sodelovanje privabili kar nekaj zvočnih govorcev, ki so delali na originalnih Gothic igrah.

Chronicles of Myrtana: Archolos izide že 10. decembra, za igranje pa boste potrebovali kopijo igre Gothic 2: Gold Edition, ki je na Steamu trenutno znižana na dobra 2 €. Modifikacija ima tudi svojo Steam stran, kjer si lahko ogledate malce več informacij glede projekta.


Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime