Tale vtičnik vam povrne možnost nevšečkov na YouTubu

YouTube je spletno skupnost pošteno razburil, potem ko je iz svoje platforme enostavno umaknil prikazovanje števila nevšečkov za vse posnetke na svoji platformi. Uradna razlaga pravi, da je bila ta poteza nujna za boj proti spletnemu nadlegovanju, saj so nekateri posnetki postali pravo tekmovanje v doseganju rekorda najbolj nevšečkanega videa.

Resnica verjetno tiči nekje drugje, saj si nelaskavi naslov najbolj osovraženega videa vseh časov lasti ravno YouTube, ko je 3 leta nazaj na svet poslal tradicionalno obnovo dogajanja Rewind 2018. Poleg tega med nevšečkanimi videi najdemo velikokrat posnetke večjih podjetij, ki preko neke cringe reklame poskušajo na svojo stran pridobiti vsaj nekaj privržencev. Nevšečkani posnetki gredo zagotovo v nos večjim partnerjem, ki pa so na koncu koncev preko reklam tudi glavni priliv dobička YouTuba in ta svoje finančne infekcije vsekakor noče preveč razjeziti.

Nevšečki niso povsem izginili, saj je gumb še vedno na voljo, a dejansko število je vidno samo samemu ustvarjalcu posnetka. To pa je zdaj spremenil novi vtičnik Return YouTube Dislike, ki zopet povrne prejšnje stanje in zadeva je tako popularna, da je v samo nekaj dneh dobila že preko 200k uporabnikov in to samo v Chromovem brskalniku.

Vtičnik se zanaša na delovanje YouTubovega API-ja, ki te podatke črpa za analizo, a nosi svoje omejitve, saj mora vtičnik prenesti vse podatke na strežnik in ti podatki niso vedno ažurirani. Tako razmerje všečkov in nevšečkov ni vedno aktualno in za osvežitev je treba počakati kakšna dva dni.

A Return YouTube Dislike ima še eno večjo težavo. Google bo namreč te podatke preko YouTube API-ja črpal samo do 13. decembra, nato pa bo to možnost ukinil. Razvijalec pravi, da so vse podatke shranili na svoj strežnik, nove pa bodo pridobivali tudi preko vseh uporabnikov, ki bodo uporabljali njihov vtičnik. Številke tako ne bodo točne, a upajo vsaj, da bomo iz tega dobili neko splošno razmerje palcev navzgor in navzdol.

Za več informacij lahko obiščete uradno stran. Return YouTube Dislike je na voljo za vse večje brskalnike, za Chrome ga lahko preko enega klika namestite tukaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime