Neverwinter Nights prejel uradno grafično nadgradnjo

Ime Neverwinter Nights ni tako znano kot kakšen Baldur’s Gate, a to je vseeno pomemben naslov, ki ga je leta 2002 spočel BioWare in je kot prvi čistokrvni 3D naslov pokazal izreden potencial, ki so ga nato naknadno nadgradile igre Knights of the Old Republic, Dragon Age in Mass Effect.

Igra je leta 2018 dobila manjšo nadgradnjo v obliki Enhanced Edition, to pa je spočel razvijalec Beamdog. Nadgradnja ni preveč naredila na grafični obnovi, saj se je razvojna ekipa raje osredotočila na podporo višjim ločljivostim, popravkih hroščev in boljši optimizaciji.

Tri leta kasneje pa se je Beamdog vendarle opogumil in izdal je tudi uradno grafično nadgradnjo HD Models & Textures Pack, ki polepša izgled likov, orožij in oklepov. Zadeva je videti presneto lepo in vidi se, da je razvijalec v izboljšavo vložil kar nekaj truda. To je potrdil tudi sam Beamdog, ki je na Steamu zapisal, da je grafična nadgradnja plod dolgoletnega truda in lepo je videti, da so teksture zdaj lepše, ohranil pa se je vizualni duh izvirnika.

Nadgradnja HD Models & Textures Pack tehta malce več kot 4 GB, tako da na koncu igra na disku zavzame okoli 16 GB. Razvijalec opozarja vse tiste s starejšimi PC-ji, da nove teksture zahtevajo malce več strojnih mišic in ravno zato je nadgradnja izbirna. Prenesete jo lahko na Steamu, za igranje pa boste potrebovali kopijo igre Neverwinter Nights: Enhanced Edition, ki se prodaja po ceni 15,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime