Diablo 2: Resurrected posodobitev prinesla DLSS tehnologijo

Predelava 20 let stare igre Diablo 2: Resurrected je pri izidu naletela na mešane odzive igralce. Nekateri so navdušeni strmeli v svoje obujene spomine, ki so se po novem ponašali z novimi teksturami in prenovljenimi animacijami, a seveda Blizzard ne bi bil Blizzard če ne bi stvari tudi zamočil. Tako je Resurrected s sabo prinesel tudi zahtevo po nenehni internetni povezljivosti in igralci morajo mesece po izidu stati v vrsti, preden jim je odobrena povezava na strežnike, pa čeprav želijo igrati povsem samotarsko.

Lepa nova podoba zahteva tudi večje strojne mišice in nekateri igralci so se pritoževali nad optimizacijo, ki tudi na močnejših strojčkih ni bila najboljša. Pri temu zna zdaj malce pomagati tehnologija DLSS, ki preko umetne inteligence ustvari podobe višje ločljivosti, to pa omogoči vaši grafični kartici nekaj počitka, saj ji ni treba vse piksle preračunavati v višji ločljivosti.

Novost je na voljo samo na Nvidia grafičnih karticah, ki se ponašajo s predponami RTX in igralci z boljšimi monitorji bodo lahko zdaj brez problema dosegali 120 sličic na sekundo. Vendar pa igralci opozarjajo, da slika ni popolna. Med nastavitvami lahko izberete možnost “Quality” ali pa “Performance”, a priporoča se samo “Quality”, saj drugače DLSS preveč zamegli sliko pa še tam rezultat ni popoln. So pa sličice na sekundo povsem nekaj drugega in na zgornji primerjavi je pri nekaterih scenah DLSS prinesel 50 sličic na sekundo več kot prej.

Zadevo lahko dodatno izboljšate tudi sami preko menjave datotek. Zaradi nekega razloga vsebuje posodobitev staro verzijo DLSS-a 2.2.11, a preko prenosa datotek tukaj lahko te enostavno nadgradite na 2.3.4, to pa omogoča še boljšo optimizacijo in bolj jasno sliko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime