PlayStation naj bi delal na servisu, ki bi konkuriral Microsoftovemu Game Passu

Ko je Microsoft predstavil svojo storitev Game Pass, jih je veliko ljudi označilo za prave norce. Game Pass je namreč na začetku za mesečni obrok, ki je znašal 1 €, igralcem omogočil dostop do več kot 100 iger, ki niso bile samo neke poceni indie zadeve, ampak tudi največje Microsoftove igre kot je denimo celotna Halo franšiza in vsi Gears of War naslovi. A to je bil samo začetek, saj je Game Pass od takrat dobil celo paleto novih naslovov in lastniki naročnine so lahko igrali Forzo Horizon 5 na dan izida – enako kot vsi tisti, ki so za igro odšteli polnih 60 €.

Microsoft pri tej zadevi gotovo izgublja denar, a tega je očitno pripravljen žrtvovati za bogatenje svoje baze uporabnikov. Teh je zdaj ogromno, saj je imel Game Pass januarja 2021 že kar 18 milijonov naročnikov, ta številka pa je do sedaj zagotovo prebila mejo 20 milijonov in več.

Microsoftov največji konzolni konkurent Sony je sicer že prej držal podobno storitev PlayStation Now. Ta je bila sprva zamišljena samo kot pretočni servis, preko katerega so lahko igralci preigravali starejše PlayStation 3 in 4 naslove, a očitno bo zdaj ta storitev doživela pošteno predelavo, ki jo bo bolj približala Microsoftovemu izdelku.

Spletna stran Bloomberg poroča, da naj bi Sony delal na novem projektu s kodnim imenom Spartacus. Ta naj bi pod eno streho združil ponudbo naročnin PlayStation Plus in PlayStation Now in to v treh različnih stopnjah. Prva od teh bo nekakšen osnoven PlayStation Plus paket, ki bo omogočal večigralsko igranje in vsakomesečne brezplačne igre. Druga stopnja bo poleg tega ponujala dostop do bogatega kataloga iger v slogu Game Passa, najvišja stopnja pa bo omogočala še večjo knjižnico iger iz konzol PS1, PS2, PS3 in PSP, dodana pa bo tudi možnost pretočnega igranja preko interneta.

Spartacus kljub vsemu temu še vedno ne bo omogočal igranja ekskluzivnih iger ob dnevu izida, saj bodo te dodane nekoliko kasneje. To je tudi logična poteza, saj ti veliki naslovi vseeno zaslužijo cele kupe denarja v posamičnih nakupih in vključevanje v servis ne bi imelo preveč finančnega smisla.

Spartacus naj bi zaživel enkrat v pomladi 2022. Samo upamo lahko, da bo za razliko od Game Passa, na voljo tudi v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime