Final Fantasy 14 dobil dodatek in porušil svoj rekord istočasnih igralcev

MMO igra Final Fantasy 14 je danes stara že 11 let, a njene stare kosti je ne ovirajo, ampak so ji lahko samo v ponos. Ta fantazijski svet je v svojem obstoju nabral toliko vsebine, da je ne boste kmalu preigrali, zadnje leto pa je zadeva bolj obiskana kot pa kadarkoli prej.

En razlog nove popularnosti je dejstvo, da novih MMO iger preprosto ni. Res je, da je izšel New World, a ta je po hitri slavi začel brž izgubljati bazo igralcev, ki je po vsej verjetnosti začela odtekati ravno v Final Fantasy 14. Podobno zgodbo je imel vedno popularni World of Warcraft, ki je s Shadowlands dodatkom pošteno razočaral lep delež svojih privržencev in to svoje digitalne avanture s prijatelji preselili ravno v FF14. Zadnji razlog pa je seveda koronavirus in čedalje več ljudi se po zabavo zateka v digitalne svetove, ki so jih dolgo nazaj opustili, a so zdaj nenadoma postali zopet zanimivi.

final fantasy

Final Fantasy 14 je nekaj dni nazaj zagnal zgodnji dostop do svojega zadnjega dodatka Endwalker in ta je že v svoji zgodnji fazi na Steamu porušil rekord istočasnih igralcev. Prej je ta julija letos znašal nekaj več kot 67k igralcev, med zgodnjim dostop dodatka pa je ta številka narasla na več kot 95k igralcev. Ta številka bo zagotovo danes ponovno presežena, saj se bo ob 10.00 dopoldne Endwalker odklenil za vse.

Pričakujete lahko poštene vrste za igranje, ki so se zgodile tudi med zagonom zgodnjega dostopa. Strežniki se bodo zagotovo tudi kdaj zrušili in Square Enix se je za težave že opravičil in bo vsem igralcem z naročnino ponudil teden dodatnega brezplačnega igranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime