Alan Wake 2 uradno potrjen preko prvega napovednika

Pisatelj Alan Wake se po enajstih letih od originalnega izida končno spet prebuja in razvijalec Remedy Entertainment je na včerajšnji podelitvi nagrad The Game Awards dokončno potrdil govorice in pogumno napovedal drugi del preko spodnjega napovednika.

Ta ni preveč zgovoren, a v vidimo lahko, da naš junak Alan od originalne avanture ni ravno počival in je očitno še vedno ujet v nočni mori mesteca Bright Falls. Med tem časom mu je zrasla brada, vse psihološke travme pa so očitno na njemu pustile tudi večje posledice, ki ga počasi peljejo proti norosti.

Šef Remedyja Sam Lake je na odru povedal, da bo Alan Wake 2 drugačna igra kot pa izvirnik. Prvi del je bil namreč akcijska igra, nadaljevanje pa bo preživetvena grozljivka v stilu iger Resident Evil, kar je za tega razvijalca povsem nov žanr.

Žal o drugem delu zdaj nekaj časa ne bomo slišali veliko, saj bo razvijalec pridno programiral, izid pa načrtuje šele enkrat za leto 2023. Dvojko bo založil Epic Games, tako da bo zadeva na PC-ju izšla ekskluzivno na Epic Games trgovini in je na Steamu verjetno ne bomo dobili nikoli.

Če franšize Alan Wake niste obiskali vse od leta 2010, potem se lahko s svojim priljubljenim junakom ponovno srečate na dva načina. Dogajanje okoli tega pisatelja je nosilo glavno vlogo v DLC-ju AWE za igro Control, letos pa je na Epic Games trgovini izšla tudi predelava originala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime