PUBG bo januarja postal brezplačna igra

PUBG: BATTLEGROUNDS je bila tista igra, ki je začela norijo okoli battle royale streljanja in čeprav mu je formulo nato speljal Fornite, ki je danes digitalno igrišče za reklame in nosi nenormalno široko igralno bazo, ima tudi PUBG še danes ogromno privržencev.

Igra je na Steamovi lestvici redno med tremi najbolj igranimi igrami in istočasno jo preigrava tudi po 200k ljudi. Vendar pa je začela baza igralcev padati, novinci pa se očitno nočejo odločiti za nakup.

pubg

Prejšnji mesec se je med igranjem zabavalo 340k igralcev, kar seveda ni majhna številka, a je v primerjavi z januarjem 2020 za praktično še enkrat nižja. Razvijalec Krafton se je zato odločil za drastično potezo in bo 12. januarja 2022 pošteno spremenil svoj finančni načrt.

PUBG bo tako naslednji mesec izgubil svojo cenovno nalepko, ki trenutno zase zahteva 29,99 € in bo postal popolnoma brezplačen. Krafton upa, da bo to v igro pripeljalo nov val igralcev, ki so se morda naveličali barvastega Fortnita in bi radi preizkusili nekaj novega, brez da bi za to morali odšteti denar in morda bo njihov nov dom postal ravno PUBG.

A novi igralci bodo za vse igralne načine vseeno morali odšteti denarja. Za zabavanje v “ranked” igralnem načinu in po meri prirejenih mapah bo vseeno treba odšteti 12,99 €. Ta poteza naj bi malce ublažila napad hekerjev, ki so do brezplačnih večigralskih streljačin tipa Call of Duty: Warzone, še posebej agresivni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime