Microsoft poskuša s popusti prepričati pirate v nakup originalne licence

Daleč v preteklosti je bilo kupovanje licenčnih Windowsov in orodij Office privilegij samo za tiste z najbolj globokimi žepi, vsi ostali pa so te zadeve enostavno potegnili iz torrentov. A časi se spreminjajo in dandanes nakup originalnega skupka Office orodij niti približno ni več tako velik izdatek – še posebej, če se poslužite preprodajalcev, saj tam lahko izmaknete ključ za dobre 4 €.

Nekateri pa še vedno vztrajajo pri piratiziranih inačicah, ki so resda brezplačne, a s sabo potegnejo kup drugih problemov, ki povzročajo težave še posebej tistim, ki niso ravno preveč podučeni o aktivacijah izdelkov in prenašanju datotek iz zaupljivih virov. Te aktivacije so velikokrat začasne in tudi potečejo in ravno na te potencialne stranke cilja Microsoft z novo zanimivo ponudbo.

office

O njej poroča spletna stran ghacks, ki je opazila, da se je pri nekaterih nelicenčnih kopijah Offica na vrhu izrisalo opozorilo o posebni ponudbi za nakup licenčne opreme. Povezava vas odpelje na naslednjo stran, kjer so obiskovalcu predstavljene vse nevarnosti piratizirane opreme, na voljo pa je tudi povezava za nakup originalne opreme. Ta je piratom ponujena s 50 % popustom, zanimivo pa je, da ta ponudba velja za naročniški servis Office 365 in ne za samostojno verzijo, ki jo tudi najdemo na vseh piratskih straneh. S tem popustom boste za leto naročnine odšteli 34,50 €, nato pa ta zadeva skoči na polno ceno, ki velja 69 € letno.

Kljub popustu je cena za pirate verjetno še vedno prevelik zalogaj, še posebej za to, ker moraš zadevo plačevati letno. Vedno pa si je treba zapomniti, da alternative obstajajo. Sam Microsoft ponuja brezplačen Word in PowerPoint preko brskalnika, tu pa je vedno tudi LibreOffice, ki ponuja cel kup funkcij in to popolnoma zastonj, a zahteva nekaj priučitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime