Moški že leta prečesava smetišče za izgubljenim trdim diskom, ki na sebi nosi 7.500 bitcoinov

Študija pravi, da je nekje 20 % bitcoinov dandanes povsem nedostopnih, saj so lastniki bodisi na njih pozabili ali pa so za njih izgubili zasebne ključe. Če je to res, potem velik delež teh nesrečnežev zastopa nesrečnež z imenom James Howells, inženir informatike, ki je leta 2013 po nesreči zavrgel trdi disk, ta pa je na sebi vseboval kar 7.500 bitcoinov.

8 let nazaj kriptovalute niti približno niso bile v takšnem vzponu kot pa danes, a že takrat je bitcoin skočil na vrednost 1000 $ in nato zopet za leta potonil, dokler se v 2017 ni začel nenaden porast vrednosti. James si je ravno takrat začel razbijati glavo, ko se je zavedal svoje napake in prišel do spoznanja, da bi bil danes lahko milijonar. Njegovih 7.500 bitcoinov je danes namreč vrednih skoraj 327 milijonov evrov, kar je nepredstavljiva vsota denarja.

Tega se zaveda tudi James in ta že leta poskuša dobiti dovoljenje za prekopavanje smetišča v Newportu, kjer bi lahko po kakšni gromozanski sreči izbrskal svoj izgubljeni disk in si povrnil svoj denar. Pred kratkim se je domislil novega načrta, ki bi trajal 12 mesecev, med tem časom pa bi natančno preiskal okoli 200 kvadratnih metrov zemljišča, iskanje pa bi lahko v globino segalo do 15 metrov.

Predvidoma bi moral prebrskati do 300.000 ton smeti, za to pa bi uporabil posebno tehnologijo, kjer bi mu med drugim pomagalo rentgensko sevanje in algoritmi umetne inteligence, ki so posebej naučeni prepoznavanja predmetov velikosti diska.

A še preden se iskanje začne, mora James dobiti dovoljenje iz strani mesta, člani odbora pa mu tega nikakor ne dovolijo. Njegova prošnja je bila večkrat zavrnjena, saj mesto meni, da bi takšno kopanje naredilo veliko škodo naravi in da bi bilo to zelo drag podvig, ki ima na koncu zelo malo možnosti za uspeh. James je mestu celo ponudil 67 milijonov evrov izkupička od najdenega zaklada, a je bila tudi ta prošnja zavrnjena.

Za varno poslovanje svojih kriptovalut se je vedno dobro zanesti na kakšno preverjeno rešitev zato zelo radi priporočimo menjalnico Kriptomat, ki poleg zanesljivosti prinaša tudi uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime