Assassin’s Creed Valhalla naslednje leto dobiva ogromno razširitev Dawn of Ragnarok

Assassin’s Creed Valhalla je zame osebno tako obsežen naslov, da je zadnja stvar, ki mu manjka, dodatna vsebina. Založnik Ubisoft pa se z mano ne strinja in po izidu osnovne igre smo dobili še dva večja DLC-ja, ki sta nas popeljala na Irsko in Francijo, včeraj pa je napovedal povsem nov dodatek Dawn of Ragnarok, ki naj bi bil največji v zgodovini franšize Assassin’s Creed.

Razširitev naj bi ponujala kar okoli 40 ur vsebine, zgodba pa bo zapustila resnični svet in se povsem zavila v fantazijo. Kot Eivor bomo prevzeli vlogo nordijskega boga Odina, ta pa bo skupaj z drugimi bogovi obiskal padlo kraljestvo škratov Svartalfheim in od tam poskušati rešiti svojega sina Baldrja.

V koži Odina bomo imeli prav posebne sposobnosti, saj bomo lahko na svoja orožja navesili razne posebne učinke ali pa se bomo preobrazili v srako in tako hitro prečkali razdalje. Dawn of Ragnarok bo tako na koncu povsem nekaj drugega kot pa osnovna igra – no, vsaj kar se tiče okolice, saj bodo igralni elementi verjetno ostali isti.

Moram reči, da sem pri napovedi dodatka ostal povsem ravnodušen. Že v osnovni igri smo lahko obiskali fantazijsko mesto Asgard in že tisti del mi je bil povsem odveč, saj takšna fantazija nekako ne sodi v Assassin’s Creed igro. In zdaj je Ubisoft iz tega naredil skorajda povsem samostojno igro, ki bo zase zahtevala 39,99 € in ni vključena v sezonsko prepustnico.

A poskrbljeno je bilo tudi za vse tiste, ki bi se v novih avanturah zabavali brezplačno. Ubisoft je najavil projekt Assassin’s Creed Crossover Stories, ki bo v igri Odyssey in Valhalla dostavil po eno nalogo, v njima pa se bosta udarili protagonistki Cassandra in Eivor, tako da bomo končno dobili odgovor, kdo od njiju je močnejši.

Crossover Stories izidejo že enkrat danes, na Dawn of Ragnarok pa bo treba počakati do 10. marca 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime