Nightingale je nova preživetvena igra izpod rok bivšega šefa studia Bioware

Razvijalec BioWare je skozi leta izgubil veliko vplivnih ljudi, ki so pomagali pri oblikovanju nekaterih njihovih največjih naslovov. Eden od njih je bil možakar z imenom Aaryn Flynn, ki se je leta 2017 poslovil od svojih kolegov in ustanovil nov studio z imenom Inflexion Game.

Nova ekipa je hitro začela delo na novem projektu, ki je bil leta 2019 sprva zapostavljen kot nalinijski RPG, včeraj pa je Inflexion Game pokazal prvi uradni napovednik in tako je tudi slavnostno razkril svojo prvo igro Nightingale.

Ta se bo dogajala v alternativni viktorijanski dobi, igra pa bo ponujala zanimiv zaplet. V Nightingalovem svetu povsod najdemo magične portale, ki omogočajo turistom, ki se imenujejo Realmwalkers, skakanje med različnimi dimenzijami in tako lahko instantno obiščejo alternativne svetove. Žal pa magiji poteče garancija in nenadoma se vsi portali porušijo, Realmwalkerji pa obtičijo v napačnih dimenzijah.

Tako morajo zavihati rokave in si skozi preživetvene mehanike nabrati dovolj lesa, kamna in drugih surovin za gradnjo svojih mest, ki bodo sčasoma tako napredovala, da bomo lahko skočili nazaj v svoje izvirno mesto Nightingale.

Igra je sicer res videti kot tipični preživetveni naslov, a Aaryn je v intervjuju za Eurogamer povedal, da igralci lahko pričakujejo veliko več kot pa samo kopijo preživetvenega žanra. Med drugim izpostavlja zgodbo, saj bomo preigravali glavno štorijalno nit in opravili tudi marsikakšno stransko nalogo. Poleg tega bodo naše odločitve v svetu pustile velike posledice. Enega od primerov lahko vidimo v napovedniku, ko se srečamo z velikanom, kateremu lahko ponudimo darilo ali pa se nanj spravimo z orožjem.

Nightingale še nima datuma izida, a razvijalec pričakuje prva testiranja enkrat v naslednjem letu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime