Hekerji zaobšli zaščito konzole PlayStation 4, ki zdaj omogoča poganjanje piratskih iger

Zaščita konzole PlayStation 4 je bila sicer predrta že dolgo nazaj in pirati so na začetku veselo prenašali in poganjali igre na zlomljenih konzolah. A to je veljalo samo za tiste zgodnje konzole, ki so tekle na ranih sistemskih programskih opremah. Takoj ko je uporabnik to posodobil in se priključil na internet, je zadeva prenehala delovati.

Zdelo se je, da je Sony uspešno zakrpal vse varnostne luknje, a je očitno eno spregledal. Hekerjem je očitno uspelo zlomiti sistemsko programsko opremo 9.0 in s svojim dosežkom so se pohvalili na Twitterju. V videu lahko vidimo zagon programa, ki omogoča poganjanje aplikacij in iger, ki na sebi ne nosijo uradne licence kupljenega izdelka.

Sony je sicer hitro izdal posodobitev 9.03, na kateri ta varnostna luknja ne deluje, vendar pa je trenutno na svetu cel kup konzol, ki se jih lahko preprosto izklopi iz interneta za namene poganjanja piratskih naslovov. Prvič lahko to ranljivost izkoristijo tudi lastniki konzol PlayStation 4 Pro in nekateri so že začeli načrtovati igranje Bloodborna pri 60 sličicah na sekundo.

Morda pa bo ta zlomljena zaščita veliko bolj nevarna, kot je sprva izgledalo. Hekerji so na Twitterju pristavili, da bi se dalo enako varnostno luknjo izkoristiti tudi za leto star PlayStation 5, a da to še ni preverjeno, saj si vodilni programer ne lasti te konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime