Final Fantasy XIV ima takšno gnečo na strežnikih, da bo založnik enostavno onemogočil nakup igre

Medtem, ko se razvijalec Blizzard bori z izgubljanjem igralcev, ki so zaradi kritiško slabo sprejetega dodatka Shadowlands začeli zapuščati World of Warcraft, ima založnik Square Enix s svojo igro Final Fantasy XIV ravno nasprotno težavo.

Ta MMO je v zadnjem letu presegel vsa pričakovanja glede obiska, tega pa je nato še dodatno nadgradil dodatek Endwalker, ki je na uboge strežnike pripeljal cel naval igralcev. Rezultat vsega tega so dolge čakalne vrste in igralci, željni novih avantur po napornem delovnem dnevu, morajo čakati cele ure, preden se lahko prijavijo v igro.

Producent in režiser igre Naoki Yoshida se je že opravičil za vso to zmedo in vsem naročnikom obljubil teden dodatnega brezplačnega igranja, hkrati pa je povedal, da imajo v čakalni vrsti prednost vsi tisti igralci, ki si lastijo kopijo dodatka Endwalker. A gužva se je nadaljevala in Naoki se je včeraj oglasil z novimi novicami, ki so za svet pogoltnih založnikov dokaj neobičajne.

Zaradi navala igralcev bo Square Enix za nekaj časa onemogočil nakup fizičnih in digitalnih inačic igre Final Fantasy XIV Starter Edition in Complete Edition. Igralci bodo lahko kupili samo dodatek Endwalker ali pa nadgradnje na Collector’s Edition, saj želi razvijalec v prvi vrsti omogočiti že obstoječim igralcem, da izkusijo novo vsebino.

Prav tako bodo začasno prekinjene oglaševalske kampanje, vsi naročniki pa bodo nagrajeni z dodatnimi 14 dnevi brezplačnega igranja. Igralcem, ki bi si želeli preizkusiti Final Fantasy XIV preko brezplačnega “Free Trial” načina bo onemogočen dostop – razen v ranih jutranjih in poznih večernih urah.

Naoki upa, da bo vse to vsaj malce ublažilo napad na strežnike, ki te dni močno trpijo, zaradi pomanjkanja čipov pa Square Enix ne more kar dokupiti novih, saj teh preprosto ni na zalogi.

Razvijalec je to priložnost izkoristil tudi za najavo nove posodobitve 6.05, ki bo 4. januarja v igro doprinesla nov raid Pandæmonium: Asphodelos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sladki problemi. Igra pa je tako ali tako nad pricakovanji in skrbno gradi ter nagrajuje vlozen cas ..
    Glede na to da je to ze starejsi naslov z ne tako nedavno posodobitvijo so se najvec promocije naredili veliki vplivnezi, ki so zapustili prej opevane velike naslove mmorpgja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime