Google bo preprosto odpustil vse delavce, ki se ne želijo cepiti

Polemika glede cepljenja v podjetjih povzroča težave že od samega začetka pandemije in praktično vsak je postavljal svoja pravila. Nekateri so priporočali cepljenje, nošnjo mask, redno testiranje ali pa kombinacijo obojega trojega. Tehnološki gigant Google se bo zadeve lotil na bolj preprost in kmečki način, tako da je svojim delavcem postavil rok, do katerega se morajo cepiti ali pa se lahko pripravijo za iskanje nove službe.

O tem ukrepu poroča spletna stran CNBC, ki naj bi se dokopala do vpogleda e-mail sporočila, ki je pred kratkim zaokrožilo med delavci podjetja Google. Vodstvo se je za to potezo odločilo na podlagi vladnega ukrepa, ki je vsem ameriškim podjetjem z 100 ali več delavci zaukazal, da morajo imeti do 18. januarja povsem cepljenje pisarne. Ta odlok so sicer sodišča blokirala, a Google bo pravila očitno še vedno upošteval, saj zna odlok skozi noč začeti zopet veljati, oni pa bodo ujeti spuščenih hlač. Možno pa je tudi to, da se želijo dokončno rešiti glavobolov glede cepljenih in necepljenih znotraj svojega podjetja in to zna biti hitra in elegantna rešitev njihovega problema.

Delavci so morali vodstvu sporočiti svojo odločitev do 3. decembra, podjetje pa je dopuščalo možnost, da se nekateri niso cepili zaradi verskih razlogov in za vsak primer so se odločali posebej. Tisti, ki so cepljenje zaradi neutemeljenih razlogov zavrnili, bodo poslani na 30-dnevni plačan dopust, nato pa bodo poslani na neplačan dopust, ki lahko traja tudi do 6 mesecev in če se vmes še vedno ne bodo odločili za injekcijo, bodo na koncu preprosto odpuščeni.

Vodstvo je v e-mail sporočilu še zapisalo, da redno testiranje ni alternativa cepljenju in da morajo biti vsi, ki vstopijo v njihove stavbe, cepljeni vsaj dvakrat. Za necepljene sicer obstaja alternativa, saj si lahko poiščejo delavno mesto, ki ga lahko opravljajo povsem od doma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime