STALKER 2 bo imel NFT-je

Razvijalec GSC Game World je včeraj svoje privržence presenetil z novico, da bo njihova dolgo pričakovana igra STALKER 2 uporabljala tehnologijo NFT in s tem preko spleta zbudil veliko reakcija – večina njih je bila negativnih.

Na začetku januarja 2022 se bodo igralci lahko registrirali za razne NFT dobrine, ki jim bodo dvignile izkušnjo igranja na naslednjo raven. Te dobrine bodo predmet dražbe in ena najbolj zanimiva od njih sliši na ime “metahuman”. To besedo smo že slišali, saj je to tehnologija ustvarjanja računalniško izdelanih obrazov znotraj pogona Unreal Engine 5, vendar pa tule nosi drug pomen. GSC Game World bo namreč enemu srečnemu igralcu omogočil, da bo znotraj igre STALKER 2 obstajal kot stranski lik, ki ga bodo nato lahko srečali prav vsi igralci igre. Bolj po kmečko povedano bo razvijalec tistemu, ki bo ponudil največ denarja, skeniral obraz in tega prilepil na NPC-ja znotraj igre, ta pa bo lahko natakar, bandit ali pa bojevnik, ki bo igralcu dejansko pomagal v preživetju negostoljubne Cone.

stalker 2

Februarja 2022 bo prispela druga dražba, ta pa bo vsebovala “genesis” pakete. Kaj ti so še ni znano, podrobnosti pa bodo razkrite naslednje leto.

Seveda je najava NFT-jev pri igralcih vzbudila skrbi in tudi jezo. Na Redditu se je veliko ljudi zaobljubilo, da samo zaradi tega GSC Game World njihovega denarja ne bo videl, kar precej njih pa je tudi odpovedalo prednaročila. Razvijalec je hitro začel na Twitterju razlagati, da STALKER 2 ni blockchain igra in da je nakup NFT-ja povsem opcijski in ne vpliva na igranje.

Njihove besede igralcev niso pomirile, zanimivo pa bo videti tudi odziv Steama. Največja digitalna trgovina z igrami je prepovedala blockchain naslove in tudi igre, ki omogočajo trgovanje z NFT-ji, pri njih niso zaželene. Bo zaradi tega STALKER 2 odstranjen ali pa bo razvijalec pretehtal dobiček med NFT-ji in Steamovo igralno bazo ter se na koncu odločil za eno od teh možnosti?

Na odgovore ne bo treba čakati predolgo, saj STALKER 2 izide 18. aprila 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime