Partis je očitno ukinil svoj sistem VIP uporabnikov

Slab mesec nazaj smo ob obisku največjega slovenskega torrent sledilnika presenečeno ugotovili prenovljeno podobo spletne strani, ki pa je pod površjem delovala povsem drugače. Vodstvo se je namreč odločilo vpeljati sistem VIP točkovanja z raznimi pravili in celostranskimi spisi glede prednosti tega novega delovanja, ki ni bil jasen praktično nikomur. Je bil pa jasen rezultat, saj je vsota vsega skupaj bilo dejstvo, da je Partis postal plačljiv, drugače si moral za prenašanje podatkov počakati 48 ur, na dan pa si lahko snel samo po en torrent.

Dolgoletni podporniki portala so bili seveda besni in začeli so se masovni digitalni protesti, Partis pa je ostal čudno tiho. V bistvu je delovanje celotnega portala bizarno, saj ima stran zelo aktivno Facebook skupnost in namesto, da bi tam kdo ponudil kakšno objasnilo VIP sistema ali pa nemara opravičilo, je bila stran povsem tiho. Vse kar smo dobili je pojasnilo VIP točkovanja iz spletne strani Kovanček, a video je neobjavljen na njihovem YouTube kanalu, kar je, spet, preprosto bizarno.

Očitno pa so vsa pritoževanja nekaj vendarle dosegla, saj se zdi, da je VIP sistem izginil. Vsaj tako je videti ob obisku uradne strani, saj nas zgoraj levo ne pozdravi več novica o novem sistemu plačevanja in o VIP točkah ni ne duha ne sluha. Izginile so tudi omejitve pri prenosih – uporabniki poročajo, da zdaj lahko po mili volji prenašajo torrente in da jim nihče ne utruja za nakup ekskluzivnih VIP točk. Neznano kam je odšla tudi promocija nakupa vinjet po znižani ceni.

Pri pregledu strani sem opazil, da mi je bil zdaj dodeljen VIP uporabnika, čeprav Partisu nisem namenil nobene denarne podpore. Nekaterim drugim je bil dodeljen status SysOP, čeprav so prav tako samo navadni uporabniki in ne administratorji. Še ena zanimivost je dejstvo, da je sledilnik zdaj začel nalagati vsebino slovenskega pretočnega servisa Voyo, česar prej nismo videli in sumi se, da je bila takšna vsebina brisana zaradi pritoževanj POP TV-ja oziroma njegovega lastnika Pro Plusa.

Moja raziskovala pot se je tule zaključila, saj se je stran nato zrušila in je trenutno nedostopna, kar je, glede na Facebook pritožbe uporabnikov, pojav, ki pri tej strani ni ravno izjema, ampak bolj pravilo. Zanimivo bo videti, ali je odstranitev VIP točkovanja zavestna odločitev ali pa je vse skupaj samo posledica hrošča.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. ”Partis je očitno ukinil svoj sistem VIP uporabnikov” – ta sistem sploh nikol ni bil vpeljan, zato ne piši bedariji, pa posveti se resnejšim temam. Skropucalo od članka……….

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime