Režiser filmov The Witch in The Lighthouse dela na vikinškem filmu in tu je prvi napovednik

Vikingi so v zadnjih letih postali močno popularni. Dobili smo seriji Vikings in The Last Kingdom, krvoločni severnjaki pa so zaplavali tudi v igričarsko serijo Assassin’s Creed. Očitno so ti bojevniki dovolj popularni za še en nov film, ki ga bomo dobili naslednje leto, ta pa bo podnaslovljen The Northman.

Za filmom stoji Robert Eggers, ki je s svojo ustvarjalno roko začaral tudi unikatna izdelka The Witch in The Lighthouse, tokrat pa je v sodelovanje vpoklical Alexandra Skarsgårda, s katerim sta skupaj želela ustvariti realističen vikinški film, ki bi bil veren zgodovinskemu izročilu.

Skarsgård bo zaigral glavno vlogo Amletha, ki je bil vikinški princ, kateremu je bila odvzeta možnost vladanja, potem ko so mu v mladih letih umorili očeta in ugrabili mamo. Amleth pobegne in zapriseže maščevanje, tu pa mu na pomoč priskoči čarovnica, ki jo bo v filmu odigrala slavna islandska pevka Björk. To ni edino slavno ime, ki ga bomo videli v tem filmu, saj se bo v vlogi Heimerja preizkusil tudi igralec Williem Dafoe.

Zgodba sama je rekreacija Hamleta, ki je bila v bistvu sprva vikinška štorija, le da smo namesto v Hamleta gledali v Amletha.

The Northman izide 22. aprila 2022, gledali pa ga bomo lahko samo v kinih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime