Ultimativna zombijaška izkušnja Project Zomboid dobila največjo posodobitev doslej

Zombiji so že stalni spremljevalec postapokaliptičnih izkušenj in nekateri igralci imajo že vrh glave vedno istega pobijanja nemrtvih, ki lahko dokončno umrejo samo preko strela v možgane. Kljub tej gneči na področju zombijev pa je igra Project Zomboid od vedno izstopala od konkurence, saj ponuja količino realizma, ki jo druge igre preprosto nimajo.

Projekt ima za sabo bogato zgodovino, saj se je prvič pojavil v obliki dema daljnega leta 2011. Tisto leto je razvijalec The Indie Stone prejel tudi lepo lekcijo glede delanja varnostnih kopij, saj so jim neznanci junija istega leta odtujili dva prenosnika, gor pa se je nahajala prav vsa koda igre. Razvoj so morali začeti znova in res je pohvalno, da takrat niso dvignili roke nad vsem skupaj, ampak so se znova vrgli na delo.

Project Zomboid je skozi leta dobival vedno nove funkcije, pred kratkim pa je igra prejela masivno posodobitev Update 41, ki je praktično popolnoma prenovila igra. Razvijalec se je dotaknil praktično vsakega vidika igre in vpeljal vrsto sprememb, ki igro modernizirajo in pripeljejo na višjo stopnjo.

Grafično je igra zdaj lepša, a še bolj navdušujejo prenovljene animacije. Dobili smo tudi nov sistem boja, povsem nov del mape, boljši sistem oblačenja in nove igralne načine.

Project Zomboid je ultimativna simulacija zombijev, saj znotraj najdemo nepredstavljivo količino realizma. Igra ne vsebuje neke zgodbe, saj se vse vrti samo okoli našega preživetja. Tako bo treba nabrati dobrine za preživetje, odkriti oporišče in tega zavarovati z deskami in žeblji. Vendar pa čepenje doma ne bo obrodilo sadov, saj bo slej kot prej treba zapustiti bazo in poiskati kakšno konzervo fižola. To je sila nevarno, saj lahko samo ena napačna poteza na vas spravi cel kup nemrtvih in smrt je dokončna, saj takrat izgubimo vse nabrano in moramo začeti igranje znova.

Project Zomboid vas čaka na Steamu in GOGu, zanj pa boste odšteli dobrih 13 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime