Slovenci očitno zelo radi dirkamo z motorji, zato nastaja e-športna liga MotoGP Slovenija

Vedno imamo radi zgodbe, ko se skupina zanesenjakov zaradi ljubezni do določene panoge odloči skupaj zbrati moči in ustanoviti neko stvari, ki preprosto ni prej obstajala. Nenazadnje je tako zaživela tudi naša stran in zato lahko projekte kot je MotoGP Slovenija samo pozdravimo in s pomočjo lepe besede poskušati v njihova naročja poslati čim več navdušencev nad asfaltnim kurjenjem gum.

Projekt se je začel bolj iz heca, saj je skupina prijateljev samo poskušala malo resneje in bolj tekmovalno igrati igro MotoGP, a so pri temu ugotovili, da kakšne lige v Sloveniji ne bodo našli. Zato so svojo priložnost iskali izven naših mej in začeli tekmovati v balkanski 1. in 2. ligi in tam so naši dirkači začeli osvajati zavidljive rezultate.

Zato je padla ideja o ustanoviti povsem slovenske lige, ki bo nosila ime MotoGP Slovenija. Projekt je trenutno še v fazi nastajanja, saj fantje najprej tipajo slovenski trg in vsi zainteresirani se lahko pridružite njihovi temi na našem forumu ali pa skočite v njihov uraden Discord kanal.

Čeprav je zadeva šele na začetku, ima ekipa velike načrte. Nameravajo ustanoviti prvenstvo, ki bo sestavljeno iz večih dirk, te pa bi se izvajale vsak 2. vikend. Poleg tega so tudi v fazi dogovorov za prenose v živo s televizijskim kanalom Arena Esport TV, dirke pa boste lahko spremljali tudi preko njihovega uradnega YouTube kanala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime