GOG podarja grozljivko I Have No Mouth And I Must Scream

Igra I Have No Mouth And I Must Scream ima vsekakor unikatno ime, tega pa je prevzela od istoimenske knjig, ki jo je leta 1968 v svet poslal Harlan Ellison. Ta je tudi spisal scenarij za igričarsko verzijo svoje vizije, ki je na PC-je prispela leta 1995.

Gre za eno bolj temnih znanstveno fantastičnih povedih, ki govori o postapokaliptični prihodnosti, kjer so nuklearna konice praktično zradirale človeško raso, tisti redki preživeli pa so sedaj zaporniki umetne inteligence, ki svoje podnajemnike zelo rada muči.

Ena bolj izstopajočih stvari pri knjigi in kasneje tudi igri je uvodna sekvenca, kjer umetna inteligenca AM oziroma Allied Mastercomputer, natančno razloži svoje sovraštvo do človeštva in ta zapisana beseda je tako brutalna, da zna marsikomu poslati srh po hrbtenici.

Sama igra je v bistvu avantura, kjer s klikanjem premikamo našega junaka in prehajamo med različnimi scenami, pobiramo predmete in te uporabimo na pravih mestih za razvozlanje ugank. Pikslasta podoba je seveda stara, a če vas takšne stvari ne motijo, potem boste med igranjem uživali, trgovina GOG pa je poskrbela, da zadeva deluje tudi na novejših operacijskih sistemih.

GOG se je tudi odločil to igro brezplačno podeliti in prevzamete jo lahko s klikom na sledečo povezavo. Časa za prevzem ni veliko, saj se ponudba izteče že jutri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime