Vampirski Vampyr lahko samo danes prevzamete povsem brezplačno

Pravih vampirskih iger imamo v igralni obliki bolj malo. Edini resnejši predstavnik je Vampire: The Masquerade – Bloodlines, ki je sicer dober, a že presneto star naslov, njegovo nadaljevanje pa se je očitno ujelo v razvojni pekel.

Vampyr je bolj moderna igra, ki sicer ni napačna, a ima svoje težave. Zadevo je spočel studi Dontnod, ki je bolj znan po svojih avanturah Life is Strange, Vampyr pa je bil njihov prvi poskus ustvarjanja igre, kjer delamo še kaj drugega kot pa da se samo pogovarjamo in premikamo iz ene lokacije na drugo.

Se pa čuti, da je Dontnod predvsem mojster štorije, saj je ravno to najboljši vidik te igre. Stopili boste v vlogo zdravnika Jonathana Reida, ki se po veliki vojni vrne nazaj v London, ulice tega mesta pa so v slabšem stanju kot kadarkoli prej. Med ljudi ni namreč udarila samo lakota, ampak tudi pogubna bolezen, ki je zdesetkala populacijo in očitno je samo Reid tisti, ki lahko reši obupane ljudi. A tudi Jonathan ima svojo skrivnost, saj se pod površjem navadnega doktorja skriva vampir, ta pa mora potešiti svojo lakoto, drugače bo tudi sam nastradal.

Vampyr nam vseskozi ponuja izbiro med srkanjem krvi nedolžnih prebivalcev, lahko pa smo tudi nežna dušica in poskušamo pomagati vsem. Žal pa ima igra hudo neroden boj, kjer so se pokazale vse neizkušenosti razvijalca v oblikovanju zabavnega in naprednega pretepaškega sistema. Če vam uspe preplezati to oviro, potem boste zagotovo uživali, saj je Vampyr ena bolj atmosferičnih iger, ki smo jih prejeli v zadnjih letih.

In zdaj zadevo lahko izkusite tudi sami, saj jo Epic Games podeljuje vsakemu, ki bo obiskal sledečo povezavo. A treba je pohiteti, saj se ponudba izteče že danes ob 17.00, ko jo bo nadomestil drug naslov – šušlja se, da naj bi bil to priznani RPG Pathfinder Kingmaker.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime