Novejše Resident Evil igre so zdaj igralne v VR-ju

Založnik Capcom je z novejšimi Resident Evil igrami zadel v polno in praktično vsak predstavnik te franšize je bil uspešnica – z izjemo predelave tretjega dela, kjer so več kot očitno sekali ovinke in zato izvrgli na koncu nedokončan izdelek. A morda je napočil čas tudi za ponovno preigravanje trojke, saj je modder Praydog izdal prvo verzijo projekta REFramework, ki v VR pogled preseli vse novejše Resident Evil naslove.

Sem noter lahko prištejemo predelavi Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, podporo pa sta prejeli tudi igri Resident Evil 7 in nedavno izdani Village. Vsi naslovi si delijo isti pogon, tako da je Praydog za vse selitve uporabil isti programerski trik, vseeno pa bo vsak naslov še vedno potreboval nekaj pacanja popravkov.

Najbolj izpopolnjena sta predelavi drugega in tretjega dela. Omogočeno je igranje iz prvoosebnega ali pa tretjeosebnega pogleda, podprto pa je tudi mahanje z igralnimi ploščki, tako da bo treba dejansko dvigniti roke in nameriti v gnilo glavo zombija. Na splet so začeli prihajati igralni posnetki in zadeva je videti resnično impresivna. Seveda bo potrebno opraviti nekaj dodatnih nastavitev iz strani uporabnika, za igranje pa se priporoča tudi novejša strojna oprema, saj je takšno igranje presneto zahtevno do grafičnih kartic.

Podprti sta tudi igri Resident Evil 7 in Village, a te so še v precej zgodnji verziji. Sedmi del lahko denimo igramo samo z igralnim ploščkom, medtem ko Village podpira nekaj fizičnega premikanja in mahanja z noži, a vse to potrebuje še nekaj dodelave.

Modifikacija vas čaka na sledeči povezavi, kot bonus pa sta podprti tudi igri Devil May Cry 5 in Monster Hunter Rise, ki sta bili prav tako zgrajeni na istem pogonu RE Engine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime