PSVR 2 naj bi kmalu stopil v proizvodnjo

Mineva že več kot eno leto od izida konzole PlayStation 5, pa še vedno ne vemo preveč o naslednji generaciji VR očal, ki so bila najavljena že dolgo nazaj. PSVR 2, kakor se zadeva neuradno imenuje, ostaja misteriozen objekt in Sony je do sedaj samo potrdil, da zadeva res obstaja in da bo presneto bolj napredna od originalnega izdelka.

Marca lani je Sony celo prvič pokazal kontrolerje, ki bodo glede na prve slike spominjali na zadeve, ki jih ponuja Oculus. PSVR 2 bo lahko zaznal vsak prst posebej, kar bo razvijalcem VR naslovov omogočalo ustvarjanje izkušenj, ki jih na bolj šibkem drobovju konzole PlayStation 4 in originalnih očalih preprosto nismo mogli izkusiti.

PSVR 2

Od takrat je bil Sony bolj ali manj zavit v molk, očitno pa je zdaj razvoj napredoval dovolj daleč, da so se začeli načrti za masovno proizvodnjo. Do pogodbe za delo na novih očalih se je dokopalo podjetje Goertek, ki je s Sonyjem sodelovalo že pri originalnih PSVR izdelkih, prav tako pa je Goertek v partnerstvu z Meto pri delu na Questu 2.

Poročilo kitajske strani Xueqiu pravi, da bo Goertek kmalu začel masovno proizvajati PSVR 2, govorice pa pravijo, da bo zadeva prišla na fizične police trgovin nekje decembra 2022. Glede na to, da PlayStation 5 še danes ne dohiteva povpraševanja, ni težko ugibati, da bo tudi PSVR 2 razprodan instantno, tako da priporočamo, da ob prvi možnosti izpolnite vloge za prednaročila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime