Antivirusnik Norton 360 vam po novem namesti kripto kopača

Podjetje Norton je bilo pred kratkim zasačeno pri nameščanju programske opreme, ki navadnemu uporabniku ne koristi prevel, a je lahko zelo dobičkonosna za samo podjetje.

Njihov antivirusnik Norton 360 vam bo namreč zdaj ob namestitvi priložil tudi kripto kopača, ki bo nato zasužnjil vašo dragoceno grafično kartico in se spravil kopati kriptovaluto Ethereum. Zadeva je presneto razjezila nekatere uporabnike, hitro pa so se začele razširjati tudi novice, da je zdaj Nortonovo programje v bistvu virus, ki vam zna povzročiti cel kup preglavic.

Resnica je malce manj dramatična. Antivirusnik vam bo resda zdaj privzeto namestil kripto kopača in če želite uporabljati Norton 360, potem izbire pri namestitvi preprosto nimate. K sreči pa je treba kripto kopača nato ročno aktivirati, tako da pri uporabnikih, ki že imate to programsko opremo nameščeno, ni treba takoj zagnati panike.

Vseeno pa je dejstvo, da zadeve ne moreš odkljukati med namestitvijo dokaj nadležna in ni dvoma, da se bo samo zaradi tega marsikdo odpovedal inštalaciji. Roko na srce so razni antivirusniki že kar malce nepotrebni, saj je za navadnega uporabnika povsem dovolj že vgrajeni antivirusnik, ki ga ponujajo Windowsi. Vse kar potrebujete je to in nekaj zdrave pameti, saj vas pri klikanju sumljivih povezav ne bo rešil nihče in ni antivirusnika, ki bi vas zaščitil pred človeško nespametnostjo.

Norton se je odločil vključiti kopača po kripto rudi z razlogom. Uporabnikom želijo poenostaviti in omogočiti lažje kopanje Ethereuma. Vsa nabrana sredstva se bodo nato zlila v skupni fond vseh uporabnikov, ti pa bodo za svojo posojo grafičnih kartic tudi nagrajeni – čeprav ni znano, kaj te nagrade sploh so. Uporabnik bo lahko nabrane kriptovalute tudi predal naprej in tule najdemo rahel hakeljc. Norton bo namreč za vsako transakcijo na drugo denarnico odtegnil točno 15 % provizije, kar je verjetno resnični razlog za namestitev kripto kopača.

Kripto kopača lahko vklopite in izklopite v nadzorni plošči, za uporabo pa boste potrebovali grafični kartico, ki ima vsaj 6 GB pomnilnika. Norton 360 lahko tudi povsem odstranite, a boste morali najprej v nastavitvah morali onemogočiti Norton Product Tamper Protection, šele nato pa boste lahko program dokončno izbrisali iz vašega PC-ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime