ASUS predstavil zanimiv prenosnik z upogljivim zaslonom

Sejem CES je trenutno v polnem zagonu in največji proizvajalci elektronike so v preteklih dnevih pokazali nekaj zanimivih izdelkov, ki jih ne vidimo ravno pogosto. Eden od teh prihaja izpod rok podjetja ASUS, katero je najavilo nov prenosnik ZenBook 17 Fold.

Že glede na ime vam je lahko takoj jasno, kje tiči zajec. Samsung je besedo Fold uporabil pri svojih pionirskih telefonih z upogljivimi zasloni, zdaj pa se je ta tehnologija preselila tudi na prenosne računalnike. ZenBook 17 Fold je tako eden prvih predstavnikov nove generacije prenosnikov, seveda pa ostaja vprašanje, če ima zadeva sploh prihodnost.

Novi Zenbook je vsekakor videti impresiven. V bistvu je to v osnovi ogromna tablica, ki v premer meri skoraj 44 cm, ponuja pa ločljivost 2560 x 1920. Gre za OLED zaslon, ki se ponaša z 0,2 ms odzivnim časom in osveževanjem zaslona pri 90 Hz. Podprta sta tudi standarda HDR500 in Dolby Vision, kar na koncu izdavi čudovito in ostro sliko.

Znotraj prenosnika se nahaja do 16 GB pomnilnika, NVMe M.2 disk kapacitete 1 TB in vgrajena Intelova grafična rešitev, skupaj z Intelovim procesorjem 12. generacije. K vsemu temu lahko dodate zmogljivo 75 Wh baterijo, ki je vsekakor več kot potrebna, saj takšen zaslon zahteva veliko električnega soka.

Glavna privlačnost tega prenosnika seveda ne tiči v strojnih specifikacijah, ampak v upogljivem zaslonu. Tega lahko preprosto upognemo na pol in če na eno stran nato poklopimo Bluetooth tipkovnico, ven dobimo priročen prenosnik, ki ima dobrih 31 cm v premeru zaslona. Če vam je takšno igračkanje z zaslonom privlačno in v njem vidite uporabo, potem vam zna biti zadeva privlačna, treba pa se je zavedati, da bo tipkovnica povečala težo prenosnika – iz 1,7 kg na slaba 2 kg.

ASUS še ni napovedal natančnega datuma izida ali cene, a zadeva zagotovo ne bo ravno poceni. Izdelek naj bi prodajne police zagledal enkrat v drugi polovici 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime