Modderji delajo na predelavah iger Resident Evil 1 in Code Veronica

Založnik Capcom se je pri predelavah starejših Resident Evil iger odlično odrezal. Resident Evil 2 Remake je pokazal, da ima ta preživetvena grozljivka v rezervoarju, kljub svoji starosti, še ogromno potenciala, dobro pa se je odrezala tudi predelava tretjega dela. Govorice pravijo, da naj bi zdaj založnik delal na večji predelavi četrtega dela, zdi pa se, da je kar nekako pozabil na prvi del in ločeno igro Code Veronica.

Kaj je razlog za to ignoriranje ni znano, saj sta oba naslova še kako vredna preigravanja, se jima pa danes že pozna, da je od njunih izidov preteklo že veliko vode. To še posebej velja za Code Veronico, ki je ostala praktično nespremenjena od izida leta 2000, medtem ko je prvi del vsaj dobil predelavo za GameCube.

Na igri pa niso pozabili modderji, ki trenutno delajo na predelavah obeh iger in sicer v pogonu Unity. Igranje se je preselilo v tretjeosebno perspektivo in praktično vse – od rokovanja s predmeti v inventoriju do bojevanja močno spominja na predelavi drugega in tretjega dela, kar vsekakor ni slaba novica.

Oba projekta sta videti hudo impresivna in res bo zanimivo videti, če bo ustvarjalcem nemara Capcom poslal kakšno sodno zahtevo o umiku projekta. Razvijalci pravijo, da bodo v takšnem primeru predelavi takoj umaknili iz interneta, a do takrat projekta lepo napredujeta in oba naj bi izšla še enkrat letos. Code Veronica ima zunaj že nekaj časa demo verzijo, ki jo lahko preigrate preko naslednje povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime