E3 bo tudi letos povsem digitalen

Največji sejem z igričarsko zabavo E3 je samo še bleda senca samega sebe. Čeprav je bil E3 v zadnjih letih še vedno velik dogodek, je obisk začel upadati, leta 2019 pa se je organizatorjem pripetil ogromen spodrsljaj. Na njihovi uradni strani so namreč javno izpostavili zasebne podatke več kot 2.000 novinarjev in drugih vplivnežev, ki si jih je lahko ogledal vsak obiskovalec. Organizacija ESA je podatke hitro umaknila, a škoda je bila že narejena. Težav pa s tem ni bilo konec, saj so obiskovalci odkrili, da lahko na nekaterih podstraneh dostopaš do zasebnih podatkov tudi preteklih udeležencev E3-ja in razkrite so bile informacije več kot 6.000 oseb. Tudi ti podatki so bili kasneje umaknjeni, a to nekaterim ni pomagalo, saj kasneje postali žrtve nadlegovanja in groženj s smrtjo iz strani spletnih norcev.

To je bil šele začetek njihovih težav. E3 2020 je bil preprosto preklican, saj smo se takrat znašli sredi Covid-19 pandemije, kar je organizatorje pošteno udarilo po denarnici. E3 se je nato lani zopet vrnil, a tokrat v povsem digitalni obliki, kar je dogodku vzelo lep del blišča. Tudi založnikov je bilo manj, saj so ti spoznali, da lahko spočnejo iste konference za precej manj denarja in na koncu dosežejo enak krog ljudi. Sejmu se je že leta nazaj odpovedal Sony, lani pa ga je rešil Microsoft, ki je priredil pošten vpogled v njihove prihajajoče naslove.

Upanje je tlelo, da bo letos E3 zopet postal fizičen dogodek, a žal temu ne bo tako. Organizacija ESA je spletni strani GamesBeat zaupala, da jih še vedno skrbijo posledice koronavirusa, tako da bomo tudi letos dogodek spremljali samo preko interneta.

Organizator se je verjetno ustrašil nove Omikron variante koronavirusa, ki trenutno pustoši drugod po svetu, a analitik Mike Futter pravi, da je to zavajanje. ESA naj bi načrte za izvedbo dogodka v živo zapustila že novembra, še preden je sploh Omikron pokazal svojo grdo glavo. To bi znalo tudi pomeniti, da je ESA morda že popolnoma obupala nad E3-jem na fizični lokaciji, saj najem stavbe Convention Center v Los Angelesu ni poceni, tako da se bo treba navaditi na digitalno obliko – dokler bo ta sploh še imela smisel za obstoj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime