Nelegalni pretočni servis Popcorn Time za vedno zaprl svoja vrata

Aplikacija Popcorn Time se je prvič pojavila na spletu leta 2014 in hitro postala popularna. Ponujala je namreč brezplačno gledanje filmov in serij, tako da se uporabnikom ni bilo več treba zanašati na torrente, ampak so lahko začeli vsebino gledati medtem ko se je ta še prenašala.

Zadeva je bila seveda nelegalna in je bila hitro tudi ugasnjena. A projekt je bil zgrajen na odprti kodi, tako da je bil malce kasneje zopet obnovljen in med letoma 2016 in 2017 je bila aplikacija na višku popularnosti. Nato pa je promet zopet upadel in se neprestano zmanjševal, dokler pred kratkim obiskovalci spletne strani ni pričakal spomenik, ki priča o smrti projekta.

popcorn

Kaj je razlog smrti ni jasno, a glede na to, da nas na domači strani pričaka slika upadajočega grafa obiskovalcev, zna biti razlog ravno slab obisk in se avtorjem ni zdelo več vredno vlagati napor v projekt, ki je v sami biti nelegalen. Tveganje brez kakšnega izkupička preprosto nima smisla, še posebej če pogledamo v zgodovino projekta. Popcorn Time je bil prvič ugasnjen ravno zaradi vpletanja zakona in Hollywoodski studii so se dejansko spravili v tožarjenje uporabnikov.

Popcorn Time ni edini takšen ponudnik nelegalne pretočne vsebine, a kar ga je ločilo od konkurence je bila njegova preprostost uporabe in čist uporabniški vmesnik, ki je spominjal na Netflix. Projekt zna biti ponovno obujen, a morda je bil za vedno pokopan, uporabniki pa so medtem presedlali na druge rešitve kot je denimo PLEX, ki omogoča poganjanje svojega pretočnega servisa, ki ga lahko delite tudi z drugimi uporabniki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime