Half-Life bo dobil ray tracing osvetljevanje

Obožujem modderske projekte, ki v stare igre pripeljejo nekaj novega, še posebej če je ta novost narejena na tehničnem področju. To nam ponudi lep razlog za ponovno preigravanje kakšne pozabljene igre in novo priložnost za obujanje spominov. Za originalni Half-Life sicer ne potrebujemo kakšnih posebnih izgovorov, saj je igra prestala test časa in je še danes presneto napeta streljačina, modder sultim_t pa bo preko prihajajoče modifikacije igri vdihnil nekaj tehnične obnove.

Ta bo prišla preko tehnologije ray tracing, ki bo v igri omogočila realistično osvetlitev prostorov, skupaj z naprednimi sencami in odsevi. Sultim je izdal kratki dražilnik in kakor vidite je zadeva videti odlično, pa čeprav vsake toliko v oči malce zbodejo zastarele teksture. Nekatere scene so v novi osvetlitvi videti povsem drugače, orožja tipa revolver pa se zdaj svetijo, kot da jih je nekdo več dni poliral z voskom.

Modifikacija še ni zunaj, a naj bi izšla že enkrat letos. To ni edini takšen projekt Sultima, saj je avgusta lani izdal podobno modifikacijo za igro Serious Sam: The First Encounter, zadeva pa vas za prenos čaka na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime