Ta zanimiv prenosnik v sebi drži vgrajeno tablico

Sejem elektronike CES 2022 za nami in proizvajalci so nam ponudili vpogled v svoje linije zanimivih prihajajočih izdelkov. Nekateri med njimi so zgolj prototipi, drugi pa bodo dejansko izšli in eden izmed njih je prenosnik, ki sliši na ime Lenovo ThinkBook Plus Gen 3.

Gre za prenosnik, ki združuje tablico in računalnik v en mičen paket, ki ga ne vidimo ravno povsod. A poglejmo si najprej specifikacije.

Znotraj prenosnika se nahaja Intelov procesor 12. generacije, do 32 GB LPDDR5 pomnilnika, shrambo pa bo moč razširiti na do 1 TB. Za sliko bo skrbel 17,3 palčni zaslon tipa IPS, ki bo ponujal nekam nenavadno razmerje 21:10 in ločljivost 3K. Osveževalna frekvenca bo dosegla 120 Hz, a za igre tega ne boste mogli ravno preveč izkoristiti, saj znotraj sistema najdete samo integrirano grafiko.

Po specifikacijah je do sedaj Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 povsem običajen prenosnik, a to se spremeni takoj, ko pogledam proti tipkovnici. Ta je sicer polna, a namesto numeričnega dela boste tam našli 8-palčno tablico, ločljivosti 800 x 1200. Ta iz tega prenosnika naredi napravo, ki dobi cel kup dodatnih privlačnosti. Tablico lahko denimo uporabite za nadzorovanje aplikacij tipa Spotify ali pa na njo povežete telefon in tega nadzorujete kar preko prenosnika. ThinkBook Plus Gen 3 bo podpiral tudi pisalo Stylus, kar bo hudo prav prišlo digitalnim ustvarjalcem, ki bi radi v Photoshop hitro prenesli kakšno svojo čačko za nadaljnjo obdelavo.

A kar najbolj preseneča pri tem prenosniku je njegova cena. Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 zase ne bo zahteval ledvice, saj si ga boste lahko privoščili že za dobrih 1.200 €, prodaja pa naj bi stekla že enkrat v maju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime