Samsungov daljinec za napajanje izkorišča Wi-Fi signale

Baterije znotraj daljincev so resnično nepotrebna tehnologija in čas je, da večji proizvajalci na tem področju naredijo neke premike. Namreč sam daljinec je do elektrike tako varčen, da vam zna par baterij zadostovati za več let, vendar pa za delovanje še vedno zahteva baterije, kar kvarno vpliva na elektronske odpadke.

Zato so se nekateri proizvajalci že začeli domišljati bolj elegantnih rešitev in eden od njih je korejski Samsung. Ta je na letošnjem sejmu CES pokazal nekaj zanimivih izdelkov, oko javnosti pa je ujel njihov daljinec SolarCell, ki bo v novi izvedbi nosil nekaj zanimivih sprememb.

SolarCell je že zdaj izjemno prijazen produkt do okolja. Izdelan je iz recikliranih materialov, za napajanje pa uporablja sončno energijo preko nameščenih sončnih celic, daljinec pa lahko polnite tako zunaj, kot tudi znotraj sobe.

Samsung je še pri razvoju še korak dlje in SolarCell bo zdaj lahko iz zraka črpal radijske signale iz televizije in Wi-Fi usmerjevalnikov in te uporabil za napajanje svojih baterij. Ta rešitev je izjemno bistroumna in bo prav prišla vsem tistim, ki imajo televizije v temačnih sobah, kjer ni ravno veliko sončne svetlobe za napajanje baterij, Wi-Fi signal pa navadno pokrije celo hišo.

Ta tehnologija zna biti plodno izrabljena tudi drugod in morda bomo čez nekaj let na ta način napajali tudi druge naprave, kot so denimo naši telefoni, ki so vedno žejni novega električnega soka. Dokler pa se to ne zgodi se bo treba zadovoljiti z daljinci SolarCell, ki pridejo ob boku vseh novih Samsungovih QLED 4K in 8K televizorje, ki jih bomo videli v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime