Netflix zopet dviga cene, a zaenkrat samo v ZDA

Dandanes se ne višajo samo cene ogrevanj in teletine v trgovinah, ampak so svoj piskrček pristavili tudi pretočni servisi. Teh je danes že cel kup, vendar se s tem preobiljem ponudnikov ukvarjajo predvsem Američani, saj pri nas veliko od njih tipa Disney+ in Peacock zaenkrat preprosto ni na voljo.

Kljub silni konkurenci se Netflix še vedno drži pri vrhu, hkrati pa za svojo ponudbo zaračunava največ. Ali je Netflix glede svoje ponudbe vreden svoje cene je debata za kak drug članek, a dejstvo ostaja, da je najdražji od vse konkurence. Nekje najbližje mu je bil HBO Max, ki je za svoj standardni cenovni plan, ki omogoča istočasno gledanje dveh uporabnikov, zahteval 13,99 € in se je v tem pogledu izenačil z Netflixom. Slednji bo zdaj to kategorijo gledanja podražil na 15,49 $ in bo tako prevzel krono najdražjega pretočnega servisa v ZDA.

Podražil je se tudi njihov Premium plan, ki omogoča štiri istočasne gledajoče uporabnike in ponuja gledanje v 4K ločljivosti. Ta je k svoji ceni dodal 2 dolarja in zdaj stane 19,99 $, kar je počasi že lepa položnica. Netflix je na začetku stal vsega 8 $, a je praktično vsako leto zvišal ceno za kak dolar in zdaj se spogleduje že s številko 20.

netflix

K sreči je ta podražitev zaenkrat stopila v veljavo samo pri Američanih, a to ne pomeni, da je ne bomo dobili tudi mi. Novembra lani so višanje cen doživeli tudi Nemci in Španci in sicer se je ponudba za Premium načrt podražila za točno 2 €. Oboji tako za standardni plan odštevajo 12,99 € mesečno, za Premium pa kar 17,99 €. V primerjavi z njimi se nam Slovencem kar dobro godi, saj pri nas za standardni plan plačujemo 9,99 € in za Premium 11,99 €, seveda pa se je treba tudi zavedati, da je naš katalog filmov in serij nekam manjši.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Dokler uradno ne ponujajo podnapise za svojo vsebino, še predvsem kako, ki ni v ang. jeziku niti in je dub katastrofalni, še je 12€ preveč za Slovenijo!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime