Dark Souls 2 skupnost igralce vabi v ponovno preigravanje preko posebnega dogodka

Igra Dark Souls 2 je še danes črna ovca Soulslike žanra, saj je to edini naslov razvijalca FromSoftware, kjer glavni nadzornik ni bil Hidetaka Miyazaki. To se igri še kako pozna, saj se zadeva špila povsem drugače kot pa slavni izvirnik. Stopnje so manj premišljeno oblikovane, sovražnikov je več in na momente se zdi, da igra preprosto ni poštena in da vas želi samo živcirati, namesto da bi vam ponudila zahteven a pošten izziv.

A vseeno Dark Souls 2 ima svoj šarm in temu lahko tudi sam pritrdim, saj se trenutno približujem koncu igre in čeprav sem nad njo že večkrat želel obupati, zadeva vleče naprej. Dark Souls je še vedno Dark Souls in čeprav ni tako dober kot original, je še vedno boljši od cele vrste drugih posnemovalcev.

Igra ima tudi zvesto skupnost, ki je vse od izida priredila več dogodkov, ki igralce ponovno povabi v svoje naročje. Tudi za leto 2022 so pripravili nekaj takšnega in tokratni dogodek se imenuje Return to Drangleic, ki se je začel 16. januarja in bo tekel vse do konca tega meseca.

dark souls 2

Pravila za sodelovanje niso vklesana v kamen ampak so bolj nasveti. Tako je priporočeno, da ustvarite povsem nov igralni lik in se z njim podate v novo avanturo. Poudarek je na družni zabavi, zato se preizkusite v PvP-ju, puščajte drugim igralcem sporočila ali pa nekomu pomagajte pri kakšnem še posebej zaguljenem šefu.

Za igranje se priporoča kopija predelane igre Scholar of the First Sin, a sodelujete lahko tudi lastniki originalne izdaje, vabljeni pa so tako konzolni kot tudi PC igralci.

Skupnost pripravlja podobne dogodke tudi za druge FromSoftwarove igre. 24. marca se bo začel Return to Yharnam za igro Bloodborne, 13. junija Return to Lothric za Dark Souls 3, 4. oktobra Return to Boletaria za Demon’s Souls in 24. oktobra Return to Lordran za famozni Dark Souls 1.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime