EA naj bi bil hudo razočaran nad Battlefieldom 2042 in razmišlja tudi o prehodu na F2P

O Battlefieldu 2042 boste danes težko našli kakšno pozitivno novico. Od izida v novembru so igralci začeli masovno zapuščati strežnike, ki jih je ob prvem dnevu poseljevalo več kot 100k igralcev, zdaj pa igra na Steamu dnevno komaj nabere 8k sodelujočih.

Ni pomagalo tudi to, da je razvijalec DICE s praktično vsako svojo potezo nase privlekel samo nov bes razočaranih igralcev. Med drugim se je razvijalec odločil odstraniti igralni način Rush, ki je bil med igralci zelo popularen. Razvijalec je sicer kasneje igralni način zopet vrnil v igro, a škoda je bila že narejena in zamere pri igralcih so se samo še poglobile.

Zdi se, da DICE ne ve točno, kako bi šel naprej in pri tako veliki večigralski igri je resnično nenavadno, da ne samo, da nima aktualne sezone in sezonske prepustnice, ampak da za ta del igre niti nima kakšnih dobro začrtanih planov.

Vse to seveda ni všeč niti založniku EA-ju, ki je v razvoj projekta zlil veliko denarne podpore in logično tudi je, da pričakuje nekakšen povratek v investiciji. Tom Henderson, znani insajder, je na Twitterju zapisal, da naj bi bil EA nad prodajo Battlefielda 2042 in da zdaj tuhta, kako bi zdaj povečal dobiček. Resneje naj bi razmišljal tudi o prehodu na finančni model F2P, ki bi igro spremenil v brezplačno z mikrotransakcijami. To bi zagotovo povečalo bazo igralcev, kar je dokazal tudi brezplačni vikend igranja, ki se je zgodil kmalu po izidu.

Seveda pa je treba v obzir vzeti tudi dejstvo, da model F2P ni magična rešitev vseh problemov, saj mora za njim stati kvaliteten naslov, v katerega bi se igralcu zdelo vredno vložiti nekaj evrov za nov klobuk ali pa barvo na brzostrelki.

Ta poteza pa bi znala tudi pomembno vplivati tudi na naslednje Battlefield igre in prav zna se zgoditi, da bo prihodnost te franšize zavita v model F2P.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime