Lego Star Wars: The Skywalker Saga v novem napovedniku začrtala datum izida

Morda bi se komu zdela Lego videoigra zadeva, ki je namenjena samo najmlajšim in to mišljenje je sicer deloma pravilno, a ne povsem. Razvijalec TT Games namreč že dolgo dela tosortne igre in skozi čas so razvili talent za dejanske zanimive igralne mehanike, ki so zanimive prav vsakemu igralcu, dodatni bonus pa je dejstvo, da vse te igre lahko preigravamo sodelovalno in to celo na samo enem zaslonu.

V takšno smer cilja tudi Lego Star Wars: The Skywalker Saga, ki je včeraj dobil daljši napovednik in tudi datum izida. Projekt je v razvoju že dolgih 5 let in vmes se je zgodilo kar nekaj prestavitev, saj bi morala zadeva med nas priti leta 2019, a je bila od takrat kar dvakrat zamaknjena.

The Skywalker Saga bo sledila avanturam poslednje vojnozvezdne trilogije, tako da lahko pričakujete nekaj znanih obrazov kot so Rey, Finn in BB-8, seveda pa se jim bodo pridružili tudi stari znanci ko so Luke Skywalker in Obi-Wan Kenobi. Čaka vas nekaj sprehajanja po tleh, kjer bo treba za prečkanje kakšne prepreke uporabiti zanimiva orodja tipa izstreljevalnik mrežaste vrvi, ki nam nato omogoča plezane po stenah. Grafično je zadeva videti presneto slastna in vožnja Millennium Falcona zna zategadelj biti prav posebna izkušnja.

Poleg napovednika pa so na površje prilezle tudi slabe novice glede razvijalca TT Games. Spletna stran Polygon je objavila poročilo, ki se je poglobilo v delovno kulturo tega razvijalca in anonimni viri pravijo, da je bil razvoj prava zmeda in programerji so morali tedensko v pisarnah preživeti med 80-100 ur in če ti je bilo to odveč, si dobil namige na izsiljevanje. Tudi ženske so bile manj plačane od moških, poleg tega pa so vodilni ves čas spreminjali koncepte igre in nato te ideje zavrgli, kar je samo podaljševalo razvojni čas. Poročilo še pravi, da se je stanje proti koncu izboljšalo in po kriznem sestanku so delavci dobili dodatni dopust in izplačila za nadure.

Star Wars: The Skywalker Saga izide 5. aprila 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime