Trilogija iger HITMAN na Steamu zase zahteva več kot 180 €

Razvijalec IO Interactive je talentiran studio, ki nam je skozi leta prinesel ure in ure zabave skozi svojo franšizo HITMAN. Žal pa jim ne gre najbolje na poslovni strani in njihove poteze pri svojih privržencih vedno sprožijo določen val ogorčenja in novo valovanje na tem področju se je ustvarilo včeraj.

Razvijalec, ki je zdaj tudi samozaložnik, je namreč po enoletni ekskluzivnosti na Epic Games trgovini, v Steam končno pripeljal tudi svojo zadnjo igro HITMAN 3. Igralci so se poleg tega veselili tudi nove posodobitve ter VR načina, ki je bil poprej na voljo samo na konzolah PlayStation.

Poleg tega je na Steamu zaživel nov skupek iger, ki so bile združene v paket HITMAN Trilogy. Znotraj tega se nahajajo vsi trije naslovi trilogije World of Assassination, kar pomeni, da boste tule našli Hitmana iz leta 2016, Hitmana 2 iz 2018 in Hitmana 3, ki je lani pozdravil konzole in Epic Games trgovino.

In tu pridemo do problema. Navadno založnik ali pa razvijalec takšne trilogije prodaja po kakšni privlačni ceni, ki naredi nakup paketa smiseln. A IO Interactive za te tri igre zahteva kar 99,99 €. To pomeni, da razvijalec želi prodati leto star naslov po polni ceni 60 €, ostali dve izdaji pa sta očitno vredni po 20 €.

hitman

Razvijalec je stvari še dodatno zapletel s ponudbo nekih trapastih paketov, tako da ti na koncu resnično ni več jasno, kaj sploh kupuješ. Tu je Deluxe Edition, Premium Add-Ons paket, Seven Deadly Sin Collection in sezonska prepustnica Hitman 2 Gold za igro Hitman 3. Če na koncu sešteješ vse skupaj in bi rad igral prav vso izdano vsebino, potem boš za svoj nakup odštel 184,88 €.

Igralci seveda nad potezo seveda niso navdušeni. Jasno je, da je IO Interactive vedel kaj počne, saj je Steam stran skrival pred javnostjo do samega izida igre. Kljub temu se besu igričarjev ni mogel povsem izogniti, saj so pritožbe začele deževati iz vseh strani. Uradni Hitman subreddit se je že zaprl, igra pa na Steamu trenutno nosi oceno Mixed.

Ne pomaga niti dejstvo, da je očitno opevani VR način poln hroščev in je bil več kot očitno narejen polovičarsko ter zahteva še cel kup popravkov, vprašanje pa je, če bo IO Interactive temu delu namenil kaj več svoje delovne sile, ki je trenutno usmerjena v klepanje nove James Bond igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime