Igra Expeditions: Rome zdaj na voljo za igranje, njen razvijalec pa je razpadel in se preusmeril v izdelavo NFT naslovov

Hočete ali nočete, NFT-jev se ne boste znebili in zdi se, da so svoj dom našli tudi v igričarski industriji, saj čedalje več založnikov in razvijalcev pogleduje v to smer razvoja iger.

Eden od teh sliši na ime Logic Artists, ki je nedavno na Steamu izdal RPG igro Expeditions: Rome – zanimivo izkušnjo, ki nas vrne v antične čase Rima in nam preko zmesi iger Total War in poteznega boja iz Divinity: Original Sin dostavi dokaj samosvojo izkušnjo.

Veliko odpiranja šampanjca pri izidu pa Logic Artists ni zabeležil, saj je malce pred izidom najavil, da studio zapira vrata in da se bodo člani ekipe preselili v novoustanovljenega razvijalca Dynasty Studios, ki bo izdeloval NFT igre.

Logic Artists so za namen izdelave NFT naslova najprej malce potipali trg in ta se je hitro odzval in preko kampanje nabiranja prispevkov so nabrali 5 milijonov dolarjev, kar je razvijalcu dalo vedeti, da si ljudje očitno res želijo NFT iger in naslednja poteza je bila logična.

Igralci so seveda hitro izrazili skrbi glede podpore za novoizdano igro Expeditions: Rome, ki je bila med kritiki toplo sprejeta in na spletni strani OpenCritic drži spoštovanja vredno oceno 80. Razvijalec se je na skrbi odzval preko Steama in tam zapisal, da selitev v Dynasty Studios ne bo vplivala na posodobitve glede Expeditions: Rome, saj si pravice do te lasti založnik THQ Nordic. Prav tako vsi člani ekipe ne bodo skočili na drugo ladjo in očitno bo Logic Artists za sabo pustil dovolj izkušenih članov osebja, ki bodo zdaj delali na posodobitvah in DLC-jih.

Expeditions: Rome na Steamu zase zahteva 44,99 €, za preizkus pa je na voljo tudi demo verzija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime