Nevarna ranljivost v Dark Souls igrah dopušča hekerjem, da se polastijo vašega PC-ja

Dark Souls je slaven po svoji težavnosti in marsikateri igralec je bil zaradi napadalnih sovražnikov in težavnih šefov pripeljan na rob obupa. A igra je v sebi nosila tudi lep kupček nevarnosti, ki niso samo načele vaše živce, ampak so lahko tudi dobesedno zdesetkale vaš operacijski sistem.

Nova nevarnost prihaja iz strani hekerjev, ki že dolgo nadlegujejo večigralske strežnike vseh treh Dark Souls iger, razvijalec FromSoftware pa je nad njimi že davno dvignil roke. To varnostno praznino je zapolnila skupnost, ki je razvila modifikacijo Blue Sentinel, ta pa pridno motri večigralsko povezovanje in preprečuje hekerjem tiste najhujše napade, ki so vam lahko požrli ure življenja. Eden od primerov takšnih napadov so razni predmeti, ki so jih lahko hekerji pustili v vaši igri, ti pa so nato okvarili vaš shranjen položaj, tako da vam ni ostalo drugega, kot pa da z igranjem začnete znova.

A najhujša ranljivost je bila odkrita nekaj dni nazaj in spada v kategorijo RCE ozirom Remote Code Execution. Gre za eno najhujših ranljivosti, ki hekerjem omogoča dejanski nadzor nad vašim PC-jem. To pomeni, da so lahko na vašem operacijskem sistemu pustili hude posledice, ali pa so iz PC-ja odtegnili vaše podatke, kot so razna gesla in uporabniška imena.

Na uradnem subredditu je igralce pričakalo večje opozorilo, naj se nikar trenutno ne lotijo večigralskega igranja, saj lahko za svojo nespametnost plačajo visoko ceno. Vik in krik je bil dovolj velik, da se je končno odzval tudi razvijalec FromSoftware, ki je onemogočil strežnike za vse tri igre Dark Souls. Skrbi povzroča tudi dejstvo, da razvijalec uporablja praktično enak pogon za svoj prihajajoči naslov Elden Ring in čisto možno je, da ta ranljivost obstaja tudi v tej igre.

Strežniki trenutno še vedno ne delujejo, tako da vam preostane edino igranje povsem samotarske izkušnje, medtem ko strežniki za konzolne verzije igre niso bili prizadeti in še vedno običajno obratujejo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime